Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Latvija

Autora bildeAutors: Evita Kaupuže§ / Kārsavas vidusskola Vērtējums:  +5
Vērtējums:  +5
Latvija ir oficiāli Latvijas Republika. Rietumos to apskalo Baltijas jūra, savukārt ziemeļos — Rīgas jūras līcis. Latvijas platība ir 64 589 km², un tajā 2011. gada sākumā dzīvoja 2 236 910 iedzīvotāji. Valūta ir Lats (LS) (LVL). Valsts valoda ir Latviešu valoda. Latvijas galvaspilsēta ir Rīga. Dominējošā reliģija ir kristietība (galvenokārt luterisms, katoļticība un pareizticība). Valsts galva ir prezidents, bet valdības galva ir Ministru prezidents. Latvijas parlamentu, jeb Saeimu, kuru sastāda 100 deputāti, ievēl vispārīgās, vienlīdzīgās, tiešās, aizklātās un proporcionālās vēlēšanās reizi četros gados. Prezidentu ievēl Saeima atsevišķās vēlēšanās arī reizi četros gados. Prezidents izvēlas premjerministru (Ministru prezidentu), kuru kopā ar viņa kabinetu apstiprina Saeima. Tagad Latvijas prezidents ir Andris Bērziņš. 1918. gada 18. novembrī tika deklarēta neatkarīga Latvijas Republika.
Latvijā ir 76 pilsētas no kurām divās (Rīgā un Daugavpilī) dzīvo vairāk par 100 000 iedzīvotāju. 22 pilsētās dzīvo vismaz 10 000 iedzīvotāju.
Mežs ir raksturīgs ainavas elements, jo aizņem 29 660 km², t.i., apmēram 45% Latvijas platības. Latvijas klimatiskie apstākļi — bagātīgie nokrišņi, liels gaisa relatīvais mitrums, samērā garais veģetācijas periods — ir izdevīgi mežu augšanai. Latvijas mežos 67% ir skuju koku, 33% — lapu koku. Izplatītākā koku suga ir priede.
Pašlaik Latvijā ir konstatēts apmēram 13 000 dzīvnieku sugu. No zīdītājiem Latvijā vairāk vai mazāk bieži sastopamas ap 60 sugu. Sugu, kā īpatņu skaita ziņā bagātīgāk pārstāvēti grauzēji (19 sugu). No plēsējiem Latvijā konstatēts 12 sugu. Lielākais no tiem ir brūnais lācis, kas retumis pie mums ieklīst no kaimiņvalstīm, galvenokārt no Igaunijas. Latvijā konstatētas 295 putnu sugas. Putni arī kvantitatīvi ir sauszemes biocenozēs visvairāk pārstāvētā mugurkaulnieku grupa. Tie ir svarīga ainavas sastāvdaļa, jo regulē kukaiņu, grauzēju un daudzu citu dzīvnieku skaitu un tādējādi netieši ietekmē to ražību un dabisko pieaugumu. Grauzēju izķeršanā liela nozīme ir pūčveidīgajiem putniem, no kuriem Latvijā konstatēts 13 sugu. Apmēram 30 putnu sugas Latvijā ir pieskaitāmas pie medību objektiem.

Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация