Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Es lepojos ar Tevi, mana tēvzeme Latvija

Autora bildeAutors: Renāte Meimere / Bauskas 1. vidusskola Vērtējums:  +20
Vērtējums:  +20
Šeit es esmu! Septiņpadsmit gadīga meitene. Bauskas Valsts ģimnāzijas skolniece, Eiropas Savienības pilsone, bet man labpatiktos sevi saukt vienkārši par latvieti. Tas ir tieši tas, ko es jūtu savā sirdī – īsts latvju gars! Es esmu lepna, ka varu dzīvot vienā valstī ar tik skaistu, sakoptu dabu un izcilām personībām.
Vārdos grūti izsakāmi tie brīži, kad simtiem cilvēku sadodas rokās un dzied mūsu valsts himnu, piemēram, dziesmu svētkos. Piekritīšu Latvijas bijušās prezidentes teiktajam:” Dziesmu svētki latviešiem vienmēr ir bijuši kā alķīmijas laboratorija, kurā top pārkausētas, sublimētas un šķīstītas atsevišķās individuālās apziņas, līdz tās izaug līdz kopējai augstākai apziņai par piederību tautai, par savas individuālās sūtības piepildīšanu tautas likteņa labā. Dziesmu svētkos koncentrētā veidā notiek tas pats, kas jau mazāk manāmi visu laiku notiek kultūras dzīvē vispār. Tā ir garīgo vibrāciju pacelšana kādā augstākā plāksnē.” Arī es esmu piedalījusies šajos svētkos, arī man ir bijusi tā izdevība izjust šo pacilāto kopības sajūtu. Atceros vēl kādu man ļoti īpašu skrējienu, kurā apvienojās vairāk nekā divi tūkstoši latviešu, svarīgs nav rezultāts, bet gan šī kopības sajūta, cik patīkami ir to visu izjust, tu dzirdi sev blakus saprotamu valodu, un sajūti vienādi domājošus cilvēkus, kuri skrien uz vienu kopīgu mērķi.
Kas gan uzturēs šo kopības sajūtu, ja ne mēs paši? Tie ir mūsu līdzcilvēki, Latvijas lepnums. Protams, mēs šos cilvēkus mākam novērtēt, piemēram, jau astoto gadu tiek organizēta akciju „Latvijas lepnums”, kurā aicina rakstīt vēstules un pastāstīt par cilvēkiem, ar kuriem lepojamies. Akcija Ziemassvētkos noslēdzas ar Latvijas lepnumu godināšanas ceremoniju, kurā simboliskā Latvijas lepnuma balva ir Zelta ābele. Es ticu, ka katrā latvietī ir kaut kas tāds, ar ko citi var lepoties, un katrs latvietis ir pelnījis šo zelta ābeli. Ne tikai cilvēki, bet arī dažādas kompānijas Latviju dara stiprāku, piemēram, „Laimas” saldumus ir iecienījuši ne tikai latviešu kārumnieki, bet arī saldumu mīļotāji visā Eiropā, tāpat arī eiropieši māk novērtēt kosmētikas „Madara” un „Dzintars” kvalitāti. Latvieši atšķiras tieši ar produktu dabīgumu, mūsu valsts produkti ir maksimāli dabīgi.
Protams, uz šiem sasniegumiem Latviju iedvesmo daba – Latvijas dārgums. Vai tu esi kādreiz izgājis no mājas ar basām kājām, juzdams maigo zāles stiebriņu kutināšanu? Vai tu esi kādreiz nogūlies zālē un pavērojis debesis? Cik zvaigžņainas tās ir naktī un cik zilas dienā, nekur citur tās nav tik skaistas. Cik jauki ir aizbraukt pie vecvecākiem, atslābināties, nogulties pļavā, blakus siena gubai un ievilkt dziļi, dziļi gaisu plaušās, tik svaigs gaiss! Bieži vien savos laukos dodos uz mežu nevis tāpēc, lai sēņotu, bet vienkārši, lai izbaudītu egļu skuju un mīksto sūnu debešķīgo smaržu. Novērtē to, ka mums ir visi četri brīnumainie gadalaiki, mums tiek dāvāts ziemas maigās sniegpārslas, rudens krāšņums, vasaras piedzīvojumi un pavasara ziediņi. Nekur tā nav, kā tikai mūsu dzimtenē, Latvijā!
Esi lepns, priecājies par to, ka tev ir iespēja dzīvot tik skaistā un sakoptā valstī, novērtē to! Piecelies kājās, izdzirdot mūsu valsts himnu, ievēro latvju tradīcijas, esi atbildīgs par savu dzimteni, ne velti ir tāds teiciens – „Gods kalpot Latvijai”, nekad to neaizmirsti, turi savā sirdī un priecājies, ka spēj visu šo skaistumu redzēt, dzirdēt, sajust!
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация