Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Iepazisties ar Latviju!

Autora bildeAutors: Aleksandrs Šurs / Rīgas Herdera vidusskola Vērtējums:  -4
Vērtējums:  -4
Latvijas Republika atrodas Baltijas jūras krastā. Latvija robežo ar Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju. Mūsu valsts ir viena no vismazākām valstīm pasaulē. Tā ir 64 tūkstoši kvadratkilometri. Latvijā dzīvo vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku. Vairāki no tiem dzīvo pilsētās.
Latvijas galvaspilsēta ir Rīga. Rīga ir maza, bet ļoti skaista pilsēta. Pilsēta atrodas abos Daugavas krastos. Rīgā dzīvo ap 1,4 miljonu cilvēku. Pilsēta ir ļoti veca. Tā bija atklāta 1201. gadā, tāpēc Rīgā ir ļoti daudz vēsturisku pieminekļu. Šodien Rīga ir dalīta divās pamatdaļās: Vecā Rīga vai Vecrīga un jaunā Rīga. Visskaistākā pilsētas daļa ir Vecrīga. Te ir ļoti daudz vēsturisku un arhitektūras pieminekļu. Tūristi no dažādām valstīm brauc Rīgā, lai apskatītu tādus Rīgas vesturiskus un arhitektūras pieminekļus, kā Melngalvu nams, Doma baznīca, ar tās slavenām ērģelēm, Trīs Brāļi, Smilšu tornis, Svēta Pētera baznīca, Zviedru vārti, un citi skaisti objekti. Ļoti maza daļa no Rīgas iedzivotājiem dzīvo Vecrīgā, bet ļoti daudz cilvēku brauc šurp uz darbu katru rītu. Vecrīgā ir ļoti daudz parkus, banku, veikalu, muzeju, koncertu zāles, kafejnīcas, restorānu. Mājas Vecrīgā ir mazas un skaistas, bet ielas šauras un skaistas. Bet ja jūs gribat pazīt visu Rīgu, jums ir arī jāstaigā pa jauno Rīgu. Mājas tur ir lielas un daudzstāvu. Tur ir daudz veikalu, skolu, tirzniecības centru.
Rīga ir arī ļoti zaļa pilsēta. Šeit ir daudz dārzu un parku. Rīga ir Latvijas kultūras centrs. Pilsētā ir daudz muzeju, gleznu galeriju, teātru, kinoteātru, institūtu.
Rīga ir arī Latvijas rūpniecības centrs. Rīgā atrodas arī daudzas rūpnīcas un fabrikas.
Vislielākās pilsētas Latvijā ir Liepāja, Jelgava, Daugavpils, Ventspils un Rīga.
Rīga, Liepāja un Ventspils ir vislielākās jūras ostas Latvijā.
Latvijā ir daudz skaistu vietu. Mūsu valsts ir bagāta ar upēm, ezeriem, pakalniem. Latvijas Republikā ir vairāk nekā 3 000 ezeru un vairāk nekā 1 400 upēm.
Mūsu dzimtene ir sadalīta 4 pamatdaļās: Kurzeme, Vidzeme, Latgale un Zemgale. Visas daļas atšķiras viena no otras. Latgale ir bagāta ar ezeriem. Vidzemē ir daudz pakalkalnu. Visaugstākais paugurs ir Gaiziņkalns. Tas ir 312 metrus augsts. Vislielākā Latvijas daļa ir meži. Mūsu mežos ir daudz dzīvnieku, putnu, ogu un sēņu.
Vel viena pazīstama vieta Latvijā ir Sigulda. Daba Sigulda ir ļoti skaista. Tur atrodas daudz skaistu, augstu pauguru, smilšu alas, zaļie parki, dārzi, glezie dīķi. Tūristam arī patīk apmeklēt vecus cietoksņus, pilis.
Daudzi mūsu republikas iedzīvotāji apmeklē Siguldu visu gadu. Ziemā viņiem patīk slēpot, slīdot un braukt ar ragaviņam.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация