Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Mainies uz augšu, Latvija!

Autora bildeAutors: Valda Valkovska / Aizputes vidusskola Vērtējums:  +6
Vērtējums:  +6

Es vēlos piedalīties eseju konkursā, tāpēc izvēlējos tēmu "Mainies uz augšu, Latvija", jo vēlos vairāk uzzināt par šī brīža ekonomisko situāciju Latvijā. Es uzskatu, ka vajag ieviest: progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli personām, kuru mēneša ienākumi pārsniedz 500 Ls, nekustamā īpašuma nodoklim četrus līmeņus, līdzšinējo trīs līmeņu vietā. Jāsamazina nodokļu slogs uzņēmējiem, kuriem gada peļņa nepārsniedz 5000 Ls.
Lai uzlabotu dzīves līmeni maznodrošinātajām personām, šā brīža ekonomiskajā situācijā, vajag ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākumu nodokli virs 500 Ls, jo pašlaik Latvijā dzīvo daudzi cilvēki ar maziem ienākumiem. Šos papildus iegūtos ienākumus valsts varētu novirzīt jaunu ražošanas uzņēmumu veidošanai, kas nodrošinātu Latvijas iedzīvotājus ar jaunām darbvietām, ražošanas attīstību un eksporta palielināšanu valstī.
Četru līmeņu sistēmu vajadzētu ieviest, lai nekustamā īpašuma nodokli par dzīvokļiem vai privātmājām visi maksātu pēc to ekskluzivitātes. Tagadējā trīs līmeņu sistēma ir rentabla, bet vēl rentablāk būtu, ja ieviestu dažus labojumus likumā. Ceturto līmeni ieviestu kadastrālajai vērtībai no 100000 Ls, piemērota nodokļa likme būtu 1,5%. Šos iespējamos ienākumus valsts varētu izmantot jaunu sociālo māju celšanai, kurās varētu dzīvot: maznodrošinātie iedzīvotāji, invalīdi un bērni, kas palikuši bez vecāku apgādības.
Jāatbalsta mazo uzņēmumu darbība un pirmajos trīs gados jāievieš mazo uzņēmumu nodeva, kas aizstātu nodokļus un pēc tam jāatvieglo nodokļu politika, lai peļņu varētu ieguldīt uzņēmuma attīstībā. Pirmajā gadā uzņēmuma peļņu ieguldīt tā attīstībā, otrajā maksātu valstij 5% no peļņas, bet trešajā 10% no peļņas. Šī sistēma mazajiem uzņēmumiem ļautu attīstīties ātrāk, stabilāk un tie būtu konkurētspējīgāki. Pirmajos gados valstij būtu mazāk ieņēmumi no šīs nodevas un nodokļiem, bet nākamajos gados būtu vairāki uzņēmumi, kuri regulāri un stabili varētu maksāt vajadzīgos nodokļus.
Ja valstī ieviestu šādus grozījumus, tad cilvēki būtu nodrošināti ar jaunām darbvietām, celtos iedzīvotāju labklājības un dzīves līmenis, valstī būtu daudzveidīgāka un attīstītāka uzņēmējdarbība .

Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация