Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Daba Latvijā.

Autora bildeAutors: Laura Skrastina / Valmieras 5. vidusskola Vērtējums:  +9
Vērtējums:  +9
Latviju katrs no mums redz citādi. Citi Latviju redz kā mazu, pelēku un drūmu mākoni, bet citi to redz spilgtās, jaukās un saulainās krāsās. Esejā varēs izlasīt par Latvijas skaistajiem mežiem, par zilajiem un bagātajiem ūdeņiem un par to, kā cilvēki izturas pret Latvijas dabu.
Latvijā ir ļoti daudz skaistu vietu, kur brauc tūristi, lai labāk iepazītu mūsu mazo, bet toties krāšņo valsti - Latviju. Viena no vietām, ko tūristi un arī latvieši var iepazīt, ir Latvijas skaistie un kokiem bagātie meži. Izejot caur kādu no Latvijas mežiem, tu jutīsies tā, it kā tikko būtu iznācis no kādas apburtas valstības. Tu jutīsies kā pasakā, kur tev apkārt dejo skaistas eglītes. Arī priedes ar savu staltumu neatpaliek no eglēm. Kad tu ej garām priedēm, tās paceļas pirkstgalos tik augstu, lai tu tās spētu apbrīnot. Eglēm, priedēm un arī citiem staltajiem un krāšņajiem kokiem patīk pielāgoties Latvijas dabai - tiem patīk būt skaistiem. Latvijas mežos aug arī ļoti dažādas un garšīgas sēnes. Vasarā un rudenī Latvijas mežos var salasīt ļoti daudz sēņu. Bieži var arī atrast tādas sēnes, ko tu iepriekš neesi redzējis. Arī manā novadā - Vidzemē - ir ļoti daudz lielu, kokiem, sēnēm, ogām un citām dabas veltēm bagātu mežu.
Ja man Latviju liktu uzgleznot, es savā gleznā noteikti neskopotos ar zilo krāsu, jo tā ir kā Latvijas jūra, ezeri, upes, strautiņi un pat dīķi. Vasarās Baltijas jūru bieži apmeklē daudz tūristu. Ir ļoti jauka sajūta, ka tu vari ar kājām ieurbties maigajās un saules sakarsētajās smiltīs. Latgali sauc par zilo ezeru zemi, jo tur ir daudz skaistu ezeru. Arī Vidzemē ir skaisti ezeri un upes. Piemēram, Gauja, kas diemžēl ir diezgan piesārņota, bet ir skaista, kad tā mierīgi, bezrūpīgi plūst cauri Valmierai.
Cilvēki bieži pietiekami nenovērtē Latvijas dabu un izturas pret to ļoti vieglprātīgi. Citām valstīm ir Betmens, Supermens, bet mums ir savs Cūkmens, kurš atgādina un veicina to, lai cilvēki nepiesārņotu Latvijas dabu. Katru gadu Latvijā notiek talka, kur piedalās arī valsts prezidents, Cūkmens un daudzi Latvijas iedzīvotāji, tai skaitā arī es.
Latvija nav ļoti liela un bagāta valsts, toties man tā ir ļoti tuva, un es to nekad negribētu pamest. Es vēlos, lai Latvijā būtu vairāk talku, kurās varētu sakopt Latviju. Latviju nākotnē es redzu skaistu, krāšņu, sakoptu, sev un citiem patīkamu.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация