Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Mani tauriņi (12)

Autora bildeAutors: Marta Stradiņa / Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija Vērtējums:  +285
Vērtējums:  +285
Ja jāraksta par savām izjūtām, automātiski gribās sākt ar sabiedrībā novalkāto un ierasto- mana dzimšanas diena, pavasara smarža un kāds ceļojums. Bet nē, tas nebūs mans stāsts. Es gribu rakstīt par to, kas patiešām manī izraisa tādu emociju jūkli, ka gribās reizē kliegt, smieties un raudāt. Tie ir tie mazie tauriņi manā vēderā, skudriņas pār muguru. Un tomēr tā nav iemīlēšanās.
Ja tas, par ko tagad gribu rakstīt, būtu jānoformulē vienā vārdā, tas nebūtu iespējams. Tā ir tā sajūta, kad izlasi kādu grāmatu vai stāvi koncertā un tas tevi tā aizgrābj, ka nevari atrauties. Aizdomājies par to, cik cilvēki pie tā ir strādājuši un kāds darbs ir ielikts tajā, ko tu , biļeti nopircis, stundu stāvi un skaties. Un tomēr ne katru tas aizrauj un pat savā veidā ietekmē.
Parasti mēs skatāmies uz tiem varenajiem, kuri atrodas uz skatuves. Bet vai tu kādreiz esi pavērojis publikas sejas kādā koncertā? Viens smaida, cits pie tās pašas dziesmas slauka asaras. Katrs mēs atrodam dziesmā daļiņu sevis, un tieši tas izpildītājus padara par sava veida ģēnijiem. Uzrakstīt dziesmu, kas var aizgrābt ar visa veida emocijām, ne kurš katrs var. Un ja es vārdos varētu izteikt to, ko es jutu, kad grupas Instrumenti koncertā Jānis Šipkēvics dziesmā ‘’Pilnīgi viens’’ aizskāra augstāko noti. Viena lieta ir to dzirdēt ierakstā un gudri pateikt, ka mūsdienās jau visi tā var, ja labi grib. Bet kad tu to dzirdi tur, uz vietas, tas skan kā izmisis kliedziens tumsā. Un lieki teikt, ka šis koncerts manī vēl ilgi paliks. Un re, iesildošā grupa, kurā spēlē Renāra Kaupera dēls! Alternatīvā stila dziesmas, kas paliek galvā un dungot viņas gribās pat tad, ja nav ne jausmas, kāds ir tās nosaukums. Nevarētu teikt, ka Latvijā trūkst iedvesmojošu mūziķu, varbūt mēs pārāk esam ieciklējušies uz lielo un to, kas visiem patīk? Var jau būt, ka Latviešu izpildītāju koncertos tomēr mazliet nostrādā tā apziņa- re kā, viņš, Latvietis, un tik tālu ticis! Bet ar ko gan mēs, Latvieši, atšķiramies no kādas citas tautības? Kāpēc mēs nevaram būt tādi, kā visi lielie Amerikāņu pielūgtie? Varbūt tāpēc, ka mums dziedātāja vai grupas vārds ir vienkārši zināma lieta, nevis pielūgsmes objekts. Nedomāju, ka Latviešu izpildītāja dēļ tiktu grieztas vēnas, kā tas notiek, piemēram, Džastina Bībera koncertos. Mēs, paldies Dievam, vēl neesam tik traki.
Raudāt tad, kad lielais Dziesmu svētku kopkoris dzied ‘’Manu dziesmu’’ un Kaupers, savā baltajā cepurītē un linu kreklā, kā mazs sprīdītis, burtiski gavilē savas tautas prieku...Tad ģībšana karstajos mēģinājumos un sāpošās kājas paliek kaut kur aizmirstībā. Šādos koncertos un pasākumos mēs jūtamies savā ziņā vienoti. Es negribu iziet no zāles un aizmirst par tur dzirdēto un redzēto. Es gribu mazu daļiņu paturēt sevī.
Tas, ko es izjūtu šādos koncertos, var būt salīdzināms ar hokeja fana prieku par kārtējo uzvaru, svešumā dzīvojošā prieku atbraucot uz Latviju, uz mājām. Jā, varbūt kādam tas liekas smieklīgi- nu ko gan tur tajos koncertos un dziesmās var atrast? Bet man vienalga. Katrs sev atrod to īpašo, ar ko tad, kad iet grūtāk, sevi mierināt un uzmundrināt, pēc garas darba nedēļas relaksēt un uzlādēt nākamajai. Man tā ir mūzika. Mani tauriņi.
Komentāri
*Toms* *Kranāts*04.02.2014. 15:54
veiksmi!!!!
Līga Laizāne03.02.2014. 11:50
Veiksmi!
Ilga Marķitāne(Stradiņa)02.02.2014. 18:02
Esmu gandarīta, ka Tavi radošie darbi liecina par Tavu radošo izaugsmi! To es prognozēju jau sākumskolā un priecājos, ka neesmu kļūdījusies. Panākumu pamatā ir darbs, turpini virzīties uz panākumiem! sk. Ilga
Ilze Stradiņa (Breice)02.02.2014. 15:02
Lai veicas radošajā ceļā!
Vilnis KAZĀKS25.01.2014. 00:20
Nav svarīgi cik savāksi, svarīgi ir tas kas paliek. Pati arī tā pateici...
Sanita Eglīte 20.01.2014. 17:10
Manas domas un sajūtas ir līdzīgas Tavām! Lai veicas!
Agita Musta19.01.2014. 18:37
Skaisti! Veiksmi!!!
Dace Alksne19.01.2014. 11:27
Lai veicas!
Sanita Čibala18.01.2014. 20:58
PALDIES! Izjusti un skaisti!
Inese Cīrule18.01.2014. 18:10
Man ļoti patika.Malacis.lai Tev izdodas.
Harijs Stradiņš18.01.2014. 17:18
Mums ir svarīgi iepazīt un cienīt vienam otram t a u r e ņ u s
Paldies Tev! Tētis
linda tucika18.01.2014. 14:03
Man patīk šis teksts par tauriņiem!!! Lai veicas tev!

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация