Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Manas sajūtu dziesmas stāsts (5)

Autora bildeAutors: Agnese Radziņa / Rīgas 69. vidusskola Vērtējums:  +106
Vērtējums:  +106
Manas sajūtu dziesmas stāsts
Kas ir mana dziesma? Mana dziesma ir manas sajūtas. Tā dzied visu, ko es jūtu. Kā var sajust Latviju? Latviju var sajust, kad esi tajā, jūties dzimtenei tuvāks, novērtē, ko tā dod. Kā var izdziedāt sāpes? Ar īstajiem saprašanas un piedošanas vārdiem. Sajust var visu. Arī manas dziesmas – manas sajūtas - var skanēt par visu.
Es jūtu sevī dziesmu Dziesmu, kas laužas laukā. Dziesma katru mirkli ir citādāka, bet tā ar mani ir vienmēr. Šī dziesma ir katrā no mums. Vajag to sajust, sadzirdēt. Mana dziesma ir manas cerības, domas, sajūtas un iespējas.
Ar basām kājām skrienot pār rasas pilno, mitro pļavu, jūtot, kā starp pirkstiem iesprūst zaļās zāles stiebri, mana dziesma skan par Latviju un laimi. Vakara tumšajās un sapņainajās debesīs lūkojoties uz lielo mēnesi un sajūtot tā atblāzmu uz pleciem, mana dziesma skan par rītdienu un sapņiem. Ieelpojot svaigu gaisa malku, es jūtu dziesmu sevī ieskanamies par nākotni. Es jūtu pakrūtē nogurumu, skatoties uz tik daudz lietām, problēmām, neizdarītām un neatrisinātām, tad mana dziesma mēdz klusi svilpot. Svilpot par to, ka katra problēma kādreiz tiks risināta .
Es jūtu, kā dziesma liek pateikt vārdus manā vietā. Kad ir auksti un šķebinošais sals neapmierināti aiztiek manu seju, mana dziesma izklausās pēc siltas vijoles. Iekšēji saslidot un dzenot uz priekšu... Kad ir jūtama bezgaisa svelme, mana dziesma čalo kā sprigans strautiņš, kas čalojot nes mani uz priekšu .
Dažreiz mana dziesma ir kā nožēla vai skumjas domas, kas nekur mani neatstāj. Šī dziesma atgādina, ko neesmu darījusi pareizi. Šī dziesma man parāda, kur esmu kļūdījusies un nepazūd. Nepazūd, līdz neesmu izlēmusi, kā dziesmu nobeigt. Kā izlabot kļūdu un nobeigt pārmetošo dziesmu, aizsāktu jaunu, maigāku dziesmu.
Manas sajūtu dziesmas ir tik vieglas! Kā sīki pavasara putniņi, kas neļauj aizmirst. Dziedot šīs dziesmas, dzied mana sirds. Un es negribētu, lai mana sirds pārstāj dziedāt. Šī dziesma padara mani par to cilvēku, kas esmu. Un, kad dziesma neskan, viss šķiet tik tukšs un dīvains. Tāpēc atļausim sajūtām dziedāt un ar sirdi dziedāsim tām līdz!
Komentāri
Zanda Puķāne01.03.2014. 22:10
Lai veicas! Prieks!
Linards Andersons19.02.2014. 20:49
malace
Ralfs Ozoliņš19.02.2014. 19:17
Don't stop Won't stop
Imants Andersons19.02.2014. 16:02
malacis
Alise Medne19.02.2014. 13:19
Malacis, tā turpini :)

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация