Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Bēgļi

Autora bildeAutors: Samanta Liepiņa / Ogres 1. vidusskola Vērtējums:  +2
Vērtējums:  +2
Kas mēs esam, kas ir bēgļi? Un ko dara valdība?
Bieži vien es mēdzu uzdot jautājumu vai arī dzirdu kādu sakām: “Kas mēs esam?”, tad atbilde ir cilvēki, latvieši un atkal cilvēki, taču es uzskatu, ka vārds cilvēki ir ļoti plašs jēdziens. Mēs esam cilvēki, kuri var dzīvot mierīgi, nevis imigrējot vai bēguļojot.
Jā, varbūt mēs dzīvojam pēc likumiem, taču bēgļiem nav iespējas dzīvot mierīgi, jo viņi ir spiesti imigrēt un meklēt patvērumu citās valstīs, zinot, ka viņus var nepieņemt, un tad jau atkal jābrauc uz citu valsti. Viņu iemesli imigrācijai varētu būt dažādi, kā, piemēram, dabas katastrofas vai karš u.c.
Bēgļi bieži vien dodas uz valstīm, kuras ir attīstītas un ar bēgļiem pieņemamu politisko sistēmu. Taču arī, ierodoties šajās valstīs, bēgļi saskaras ar daudzām problēmām. Šīs problēmas skar arī sabiedrību, tāpēc arī tiem, kuri vajā šos bēgļus, vajadzētu padomāt un pamainīt likumus, lai visiem būtu labi.
Neviens nedomā, ko viss šis nodara bērniem, jo bērniem vajadzētu dzīvot labā, mierīgā vidē, kur viņi var izglītoties. Noslēgumā es gribētu teikt, ka es gribu dzīvot savā Latvijā, kur nav karu, kur pļavas ir zaļas vasarā, kur skaisti skati un lai nav jāuztraucas par kariem vai dabas katastrofām.





Mani uzskati
Es uzskatu, ka šādi krievu valdība neatrisinās problēmas, jo ikkatrs ir pelnījis dzīvot mierīgu dzīvi. Latvijas valdība uzskata, ka uzņemt bēgļus ir bīstami, taču es tam īsti nepiekrītu. Labi jā, Latvija nav vāja valsts to zina visi, tomēr varētu piebilst, ka neviens nav padomājis par bērniem.
Manuprāt, daži no iemesliem, kāpēc bēgļi imigrē, varētu būt, ka viņi meklē labākus dzīves apstākļus vai arī meklē jaunas darba vietas, taču šobrīd iznāk, ka viņus vajā. Katru dienu mēs redzam vai dzirdam jaunumus par bēgļiem, protams, mums viņu ir žēl, taču, manuprāt, mūsu un arī citas valdības tādējādi aizmirst par mūsu drošību, jo iznāk, ka visvairāk cieš bērni, kā arī nevainīgi cilvēki.
Turklāt, manuprāt visas valdības domā par savu valsti, protams tas ir saprotams, taču domājot par bēgļu situāciju prātīgāk ir viņus uzņemt, jo valdība nedomā par izdevumiem, bet par problēmām ko viņi var radīt. Ņemot par piemēru Igaunijā: Igaunijas mediji vēsta, ka patvēruma meklētāji sūdzas par sliktu aprūpi, ēdināšanu. Citēts; http://skaties.lv/arvalstis/begli-sariko -plasas-nekartibas-igaunija-ir-cietusie/
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация