Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:721312
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Lēcu raksturojums    4
1.2.  Lēcu uzbūve    4
1.3.  Lēcu bioloģiskā vērtība    5
1.4.  Sēklu dīgšanas īpatnības    7
1.5.  Fotosintēze    10
1.6.  Mkroflora    11
2.  Eksperimentālā daļa    13
2.1.  Materiāli un iekārtas    13
2.2.  Metodes un metodika    14
2.3.  Pētījumu rezultāti un to analīze    17
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
Фрагмент работы

1.6. Mkroflora
Pākšaugu mikrobioloģiskā drošība ir ļoti nozīmīga joma, jo tie plaši tiek izmantoti gan kā pārtikas produkts, gan kā barība lopkopībā. Mikrobioloģiskai inficēšanai ir vairāki avoti. Mikroorganismi var nokļūt uz sēklām no gaisa, augsnes, ūdens, kopā ar kukaiņiem, grauzējiem, putniem, dzīvniekiem, cilvēkiem, no uzglabāšanas un transportēšanas tvertnēm, no apstrādes iekārtām.
Sēklu mikroflora ir daudzveidīga. Tā iekļauj pelējumus, raugus, psihrofilās, mezofilās un termofilās baktērijas, pienskābes baktērijas, patogēnus mikroorganismus, koliformas, enterokokus, sporu veidotājas baktērijas. Patogēnie mikroorganismi, kuri var inficēt sēklas un radīt problēmas, ir Bacillus cereus, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Salmonella un Staphylococcus aureus. Koliformas un enterokoki var kalpot kā indikators sanitāri higiēnisku apstākļu neievērošanai.
Visbiežāk baktērijas inficē tikai sēklu un graudu virsmu. Lai baktērijas inficētu visu graudu pilnībā, nepieciešams augsts mitrums un liela ūdens aktivitāte. Tāpēc uz sausiem graudiem mikroorganismi gandrīz neveidojas. Patogēnie mikroorganismi un sporas veidojošās baktērijas var saglabāt dzīvotspēju arī tiem nelabvēlīgos apstākļos, kas izraisa problēmas. Pienskābes baktēriju klātbūtne var izraisīt produktu bojāšanos. Arī raugi var būt tikti pārnesti uz produktiem, kuri ražoti no inficētām izejvielām. Bīstamākie mikroorganismi pākšaugu sēklās ir pelējumi. [1.]
Lauka pelējumi ir Alternaria, Cladosporium, Fusarium un Helminthosporium.
Vissvarīgākās ģintis ir Aspergillus un Penicillium spp. Tie ir saprofīti – spēj augt un vairoties tikai uz bojātiem audiem. Bet izdalot toksīnus, izraisa sēklu bojāšanos un dīglīša bojā eju. [2.]
Pelējumi ietekmē sēklu dīgtspēju, krāsu, tie piedod pelējuma smaku, izraisa sausnas zudumus, sacietēšanu. Pelējumi izdala toksīnus – mikotoksīnus. Tie ir bīstami cilvēkiem un dzīvniekiem. Tādi mikotoksīni kā aflatoksīni, ohratoksīni ir kancerogēni. [1.]

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1346901
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация