• Noteikts produktu daudzums, kas tiek saražots uzņēmumā noteiktā laika posmā, izmantojot visus tam pieejamos resursus – personālu, darba priekšmetus, darba līdzekļus un darba metodes – ir uzņēmuma ražošanas jauda. Izmantotā literatūra: (Grēviņa R. U.c. Ekonomikas skaidrojoša vārdnīca. Rīga: Zinātne, 2000. 702 lpp.)
• Katram ēdināšanas uzņēmumam atšķiras ražošanas process, kuru nosaka dažādi aspekti – izejvielu izvēle un to apstrādes process, kā arī gatavotie ēdieni, to pagatavošana un pasniegšana. Izmantotā literatūra: (Millere.I, Medne.L, Riekstiņa-Doļģe.R, u.c. Rokasgrāmata ēdināšanas uzņēmuma vadītājiem. Jelgava: LLU, 2007. 175 lpp.)
• Pastāv vairāki savstarpēji saistīti faktori, kas nosaka materiālo resursu efektīvu izmantošanu ēdināšanas uzņēmumos. Izmantotā literatūra: (Millere.I. Promocijas darbs, Darbības procesi ēdināšanas uzņēmumos Latvijas reģionos. Jelgava, 2009)…