2.2 Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas
Ēģiptē ēdieni tiek gatavoti uz 10-15 cilvēkiem, lielos traukos. Vienkāršākos ēdienus pagatavo no liela daudzuma svaigu augļu un dārzeņu. Ēdieniem pievieno dažādas garšvielas. Daudzi ēdieni tiek pagatavoti krāsnī, uz uguns vai oglēm, bieži tiek arī sautēti. Zivis cep uz uguns kopā ar tomātiem un papriku. Zupas gatavo no dārzeņiem zivs vai gaļas buljonā. Populāras ir uzkodas un salāti ar jogurtu. Kā tradicionāls dzēriens tiek uzskatīta tēja un kafija, kuras pagatavotas speciālā traukā. Ka arī karkade tēja, kura tiek lietota gan aukstā, gan karstā veidā. [ 3.]
2.3 Ēdienreizes
Ēģiptiešiem ēdienreizes ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Valsts virtuvē kā tradicionālas tiek uzskatītas ēdienreizes pie lieliem galdiem, ko pirmkārt uztver kā sazināšanas veidu.
Tradicionālas Ēģiptes virtuves brokastis saucas iftar. Tas sastāv no diviem pamata ēdieniem. Pirmais ir vārītas pupas, kuras tiek padotas skābā mērcē ar zaļumiem un garšvielām, dažreiz arī ar sīki sagrieztiem dārzeņiem. Šādu ēdienu ēģiptieši uzskata par ļoti veselīgu un sātīgu. Otrs ēdiens ir veģetārās kotletes, kuras pagatavotas no pākšaugiem. Brokastis uzdzer ar aukstu karkade tēju
…