Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:497826
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Globalizācija 20. gs. vēstures kontekstā. Globālās sistēmas pieaugums
ASV Hovards M. Frederic
Def: Glob.kom-jas kā akadēmiskas disciplīnas veido to disciplīnu segments, kas pēta indivīdu, grupu, tautu institūciju, valdību, realizēto vērtību, attieksmju, viedokļu, informācijas un datu pārrobežu komunicēšanu un informācijas tehnoloģijas, kā arī kā tās rezultātā topošos pretrunīgos iznākumus, kas atbildīga par šādu vēstījumu virzīšanu vai aizturēšanu kā starp nācijām un kultūrām tā arī to iekšienē.
Norāda saistību, ka nav vienlīdzīgs, starpt.attiecībās; kom.zin; filozofiju, ētiku, antropoloģiju, kom.tehnol.pārzināšanu, socioloģiju. Kā arī kultūra, nac.attīst.ārpolitika, diplomātija, konflikti, ziņu plūsma, nac. tiesības, propagandas utm.
Biosfēras un sociosfēras stāvoklis uz zemes (no zemes līdz 8-10 km no virsmas tiek uzskatīta par stabilu sistēmu. Mēs esam biosfēras iemītnieki un sastāvdaļa).
Sociosfēra – nodarbojas ar cilv. kā sociālu būtni. Homosapiens – 2 miljoni gadi. Pirms 10 tk.g. neolītu laikā bija ~ 10 miljoni cilv. Pirms 2 tk.g. ~ 250 miljoni cilv. . 2025 g. ~ 8 miljardi iez. Jaut: cik biosfēra ir spējīga izturēt?
3 paaudžu civilizācija: jaunie, pieaugušie un vecie.
No NVS valstīm (Ukrainas, Baltkr, Krievijas utt.) ieplūst darba spēks.
Iedz.sk. līdzi sev nes urbanizāciju – 2/3 dzīvo pilsētās.
Sociosfēra dalās 3 daļās: 1. jaunattīstības valstis (attīstības v.) 2. vidusslānis – vidēji attīstītas valstis - industriālās. 3. augsti attīstītas valstis – postindustriālas.
Pasaules vairākums dzīvo jaunattīstības v. Pas.bagātākā daļa ir industriālās un postindustr.valstīs. Labklājība ir sadalīta nevienmērīgi pasaulē. Kāda nozīme ir komunikācijas procesiem, lai veicinātu ātrāku neattīstīto valstu attīstību!? Vai kom-jas procesiem ir nozīme un kāda tieši? Ir daudzas problēmas nacionālās valtis, ko tās saviem spēkiem nevar risināt. To var risināt kopīgiem spēkiem. Veidojas reģionālās apvienības (ES, NAFTA – kanāda, ASV, Meksika, Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības asociācijas). Citi uzskata, ka NAFTA jāaptver visa Latīņamerika. Mercosur to grib veidot. Pas. Ekon. centrs nav Eiropa. Tas ir Ķīna, Japāna, ASV, Malaizija. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация