Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:183115
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba devējs arī nodrošina nodarbināto apmācības, kurās tiek iegūtas zināšanas par pareiziem smagumu pārvietošanas un ergonomikas principiem. Es gaidu apmācības nepilnu gadu.
Kad cilvēks pārvieto smagumus, viņš izmanto ne tikai rokas, bet arī citas ķermeņa daļas – locītavas, muskuļus, saites. Šīs cilvēka ķermeņa daļas tiek izmantotas ikdienas slodzē, veicot tūkstošiem kustību. Lai gan, pārvietojot smagumus, galvenokārt pastāv risks savainot muskuļu un skeleta sistēmu, it īpaši muguru jostas un krustu rajonā, nogurst viss cilvēka organisms. Sākotnējā stadijā fiziskā pārslodze izraisa sāpes mugurā, it īpaši jostas un krustu daļā un kakla daļā, plecos, elkoņos un plaukstas pamatnes locītavās. Tas būtiski ietekmē cilvēka darbspējas, samazina viņa darba kvalitāti un kvantitāti, cilvēks pakāpeniski arvien biežāk sāk kavēt darbu veselības problēmu dēļ, meklē citu, vieglāku darbu u. tml. Savukārt, ilgstoši strādājot šādos apstākļos, var attīstīties arī arodslimības.
Sociālā aprūpētāja darbā ir nepietekami mehanizēta aprīkojumā. Lielas fiziskas piepūles un ilgstošas nelabvēlīgu faktoru ietekmes tiek sekmēts netikai traumatisms, bet veidojās ari balsta un kustības sistēmas: mugurkaula roku un kāju locītavu saslimšanā.
Viss biezākais iemesls sāpēm mugurkaula ir pieredzes trūkums, vajās zināšanās ergonomikai! Tā dēļ veidojas, nepareizas pozas, straujas kustības, nepareizas spēka sadalījums, smaguma celšanā, nepareizas muguru un kāju stāvoklis un klientu pārvietošana.
Ergonomikā – veselības aizsargājošās tehnoloģijas kompleksa disciplīna.
Darbavietas mērķis ir paaugstināt darba kvalitāte. Veselības saglabāšana, drošības un komforta sajūta sociālā joma darbiniekam.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация