Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:227286
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Delta ritma dominance arī ir tā, kas raksturo brīdi, kad cilvēks ir iegājis tā sauktajā “dziļajā miegā”, kuru angļu literatūrā arī nereti sauc par “slow wave sleep” jeb “lēno viļņu miegu”. Tātad, no miegainības brīža līdz ieslīgšanai dziļā miegā, cilvēks iziet cauri 4 stadijām, kuras attiecīgi apzīmē N1 – N4. No dziļā miega stadijas cilvēks pāriet tādā miega fāzē, ko sauc par ātro acu kustību miegu (no angļu valodas – rapid eye movement sleep, REM). REM miegam raksturīgi ir piedzīvot sapņus. Smadzeņu aktivitāte šajā miega fāzē EEG pierakstā atgādina nomodā esoša cilvēka smadzeņu aktivitāti, tādēļ arī otrs nosaukums šai miega fāzei ir paradoksālais miegs. Pēc šīs miega stadijas persona var pat īslaicīgi pamosties, bet tad strauji iemigt un iet cauri klasiskajām N1-N4 stadijām.
Tipisks miegs sastāv no vairākiem šādiem pilniem cikliem, kuros klasiskais miegs tiek pārtraukts ar REM miegu, kur katrs no cikliem ilgst aptuveni 90 minūtes. Līdz ar to vienas nakts laikā persona piedzīvo vidēji 4-6 šādus ciklus. Tuvojoties rītam cilvēks mazāku laika periodu pavada dziļā miega stadijās, bet proporcionāli pieaug REM miega ilgums. Otrajā attēlā var apskatīt grafiskā veidā, kā nomainās dažādās miega fāzes vienas nakts laikā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация