• Cukuru summārās noteikšanas metodes.
o Īpaša nozīme reducimetriskajām merodēm, kurās tiek izmantota dažādu cukuru reducējošā iedarbība ar smagu metālu (vara) sāļu šķīdumiem.
o Glik.un frukt.pusacetālu formā.
• Tieši reducējošo cukuru reducimetriska noteikšana pirms inversijas ar Lufa- Šorla metodi:
o Cukuri, cukuru prod.,cukura šķīdumi, cukuru saturoši pp., augļu sulas, augļu sulu dzērieni, dārzeņu produkti, vīni.
o Galvenie reduecējošie monosaharīdi – glik un frukt. Disahar.-laktoze un maltoze.
• Kopējā reduc.cukuru reducimetr.noteikšana pēc inversijas
o Saharoze – visbiežāk sastopamais cukurs pp.
o Saharoze nav reducētāja.
o Saharozes inversijā no tās rodas glik un frukt.(invertcukurs)
…