Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:679823
 
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Pētījumu materiāli un metodes    4
3.  Iegūto rezultātu ticamības novērtējums    6
4.  Pētīto augšņu raksturojums    10
6.  Literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Studiju programmas “Vides zinātne” studiju kursā “Augsnes zinātne” katrs students noteiktam augsnes paraugam veica vairākus laboratorijas darbus: 1) augsnes pH noteikšana; 2) organisko vielu (humusvielu) noteikšana pēc Tjurina metodes; 3) augsnes kustīgā fosfora noteikšana un 4) apmaiņas bāzu summas (Ca+Mg+K+Na) noteikšana augsnē. Pēc laboratorijas darbu veikšanas ir jāizstrādā laboratorijas darbu augsnes zinātnē pārskats, kura mērķis ir aprakstīt lauksaimniecības zemju augsnes īpašību atšķirības. Lai pilnvērtīgi varētu sasniegt mērķi ir jāveic sekojoši uzdevumi: a) apkopot pieejamo informāciju par augsnes īpašībām un procesiem un to ietekmējošajiem faktoriem; b) aprēķināt vidējos rādītājus analizētajiem augšņu paraugiem un novērtēt to ticamību; c) sniegt augsnes fizikālo un ķīmisko īpašību izmaiņu raksturojumu un atšķirību cēloņu skaidrojumu un d) veikt secinājums par analizētās augsnes īpašībām.
Laboratorijas darbu laikā es pētīju augsnes paraugu ar numuru 2015421 (trauciņa numurs – 71). Laboratorijas darbu augsnes zinātnē pārskatā ir izmantoti mani iegūtie dati no veiktajām augsnes parauga analīzēm. Pirmajā laboratorijas darbā “Augsnes pH noteikšana”, sākumā tika noskaidrots, ka pHKCl ar universālindikatoru ir 6,2, un pēc tam, ka augsnes parauga pHKCl ir 6,57 un pHH2O ir 6,98. Tālāk laboratorijas darbā “Organisko vielu (humusvielu) noteikšana pēc Tjurina metodes” tika noteikts, ka trūdvielu daudzums augsnē ir 13,49%. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация