Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:227993
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  VALSTS APRAKSTS    4
  Atrašanās vieta    4
  Klimatiskie apstākļi    4
  Vēsturiski fakti    4
  Iedzīvotāji    5
  Reliģiskā piederība    5
  UZTURA TRADĪCIJAS    6
  Raksturīgākie produkti uzturā    6
  Ēdienreizes    6
  Meksikāņu ēšanas paradumi    7
  Nacionālie svētki un festivāli    7
  Citu tautu ietekme uz meksikāņu virtuvi    8
  Specifiskas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    9
  Tautas nacionālie ēdieni, kuri ir izplatījušies un pieņemti citur pasaulē    10
  RAKSTURĪGĀKO ĒDIENU UN DZĒRIENU RAKSTUROJUMS    11
  TEHNOLOĢISKĀS KARTES    12
  KOPSAVILKUMS    14
  IZMANTOTIE AVOTI    15
Фрагмент работы

Specifiskas ēdienu gatavošanas tehnoloģijas
Meksikas pārtikas gatavošanas tradīcijas ir jau vairāk kā 30 gadsimtu vecas. Meksikāņi savā virtuvē apvieno neatbilstošo - saldo un pikanto, un iegūst izsmalcinātus ēdienus, kas tiek uzskatīti par kulinārijas mākslas virsotnēm.
Meksikas ēdienu gatavošanas metodes parasti ir cepšana, grilēšana un vārīšana. Grilēšana uzlabo meksikāņu ēdienu garšu, izceļot autentiskās garšas, kas agāk radās, gatavojot ēdienu uz atklātas uguns. Grilēšanas tehnoloģija ēdieniem piešķir patīkamu dūmu garšu.
Vārīšana un sautēšana ir lielisks veids, kā pagatavot gaļu un dārzeņus – jāievieto šie produkti lielā katlā ar buljonu vai ūdeni ar daudzām gašvielām, un jāļauj tiem sautēties visu dienu. Šī ir lieliska metode, gatavojot sasmalcinātus liellopa tako. Koka karotes ir tradicionālā katla satura maisīšanas metode. Lielos kausus izmanto lielu daudzumu maisīšanai, bet plānās koka karotes – ķiploku un sīpolu sautēšanai.

Tautas nacionālie ēdieni, kuri ir izplatījušies un pieņemti citur pasaulē
Šobrīd pasaulē visstraujāk pieaug tieši meksikāņu ēdienu popularitāte. Vislielākie meksikāņu virtuves cienītāji ir skandināvi, jo īpaši norvēģi, kuri visvairāk patērē šos ēdienus ārpus Meksikas. Ņemot vērā skandināvu dzīvesveida nozīmīgo ietekmi uz Baltijas valstīm, var prognozēt šo ēdienu izplatības palielināšanos arī Latvijā.
Paši meksikāņi par nacionālo ēdienu uzskata gvakamoli – biezu un gardu mērci, ko pievieno gaļas ēdieniem. Šī mērce ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē. „Chilpachole”, „Enchiladas”, „Pipiano”, „Fajitas”, „Burrito”, „Chillicon Carne”, „Nachos Supremos”, „Guacamole”, „Quesadilla Botana” - tā ir tikai daļa no tradicionālajiem meksikāņu ēdieniem. Citās pasaules valstīs meksikāņu restorānos šiem ēdieniem klāt ir skaidrojumi valsts valodā.
Meksikā, kā jau tekilas dzimtenē, katrā krogā ir apmēram 20 tekilas šķirņu. Citās valstīs - apmēram piecas šķirnes.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,48 €
Комплект работ Nr. 1385259
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация