Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:131075
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nieru slimības ir lēni progresējošas un klusi noritošas. To diagnosticēšana ir sarežģītāka nekā kaitēm, kurām redzamas un jūtamas cilvēkam. Cilvēks pat var nenojaust, ka ar nierēm varētu būt problēmas. Pirms slimības simptomu parādīšanās, nieres var zaudēt lielu daļu no savām funkcijām, tāpēc vienīgais veids, kā mēs varētu laikus atklāt nieru slimības, ir veikt profilaktiskas pārbaudes un analīzes. Būtiski zināt, ka nieres novecošanos sāk nevis tad, kad cilvēks sasniedz vecumu četrdesmit vai trīsdesmit piecus gadus, bet krietni ātrāk – no 20 gadu vecuma. Nieres iziet no ierindas arī no nieru slimībām. Jo vecāki kļūstam, jo vecāki kļūst mūsu orgāni. Līdz ar to arī nieru funkcionālā rezerve pakāpeniski samazinās. Jo mazāka nieru funkcionālā rezerve, jo vairāk rodas faktoru un trigeru, kas var veicināt nieru slimības. Turklāt novecojot rodas dažādas blakus kaites, kuras prasa lietot medikamentus, kas nierēm ir toksiski.
Bet visu pēc kārtas. Nierēs ir miljoniem sīku, filtriem līdzīgu struktūru, kuras sauc par nefroniem. Katru nefronu veido asinsvadu kamoliņš jeb glomeruls, kuru apņem kapsula un garas kanāliņu rindas. Caur sīko asinsvadu filtrēšanu notiek asins attīrīšana no vielmaiņas galaproduktiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация