Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:532385
 
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

2.4.uzdevums

2.aprīlī apmēram plkst. 5.00 no rīta I.Dobelniece dienesta viesnīcas istabiņā sava piedzīvotāja B. Breidaka klātbūtne dzemdēja dzīvu, iznēsātu bērnu – puisīti. Piedzimis, bērns sāka raudāt.
Pēc Breidaka ieteikuma, Dobelniece vairākkārtīgi aizsedza bērna muti ar dvieli. Kad viņa dvieli noņēma, bērns turpināja raudāt.
Dobelniece paprasīja Breidakam šķēres un pārgrieza nabassaiti. Pēc tam ar mērķi noslepkavot jaundzimušo, paprasīja Breidakam virvi. Breidaks nogrieza gabalu no veļas auklas un iedeva Dobelniecei. Ar šo auklu Dobelniece nožņaudza bērnu.
Šīs pašas dienas vakarā Dobelniece un Bondarenko iekāpa vilcienā un reisa laikā izmeta vīstokli ar bērna līķi pa logu.
Tiesas sēdē apsūdzētā Dobelniece vainu izdarītajā noziedzīgajā nodarījumā atzina pilnībā un paskaidroja, ka ar Breidaku dzīvo kopā vairāk kā gadu. Par to, ka ir stāvoklī, viņa uzzināja tikai dažus mēnešus pirms dzemdībām. Par to nevienam neteica, jo tajā laikā nekur nestrādāja un centās atrast darbu. Pie ārsta šajā laikā nevērsās. Bērnu negribēja, jo viņai nebija pastāvīga darba, laulība ar Breidaku nebija reģistrēta, bet taisīt abortu jau bija par vēlu.
Dobelniece dzimusi 1984. gadā, vidējā izglītība, agrāk nav sodīta.
• Nosauciet noziedzīgā nodarījuma cēloņus un veicinošos apstākļus.

Ārējie faktori - Breidaka negatīvā ietekme; sociālais un materiālais stāvoklis – nav pastāvīgas dzīvesvietas, nav ienākumu, nav darba. Par bezdarbu jāpiebilst, ka atsevišķām personām nav darba viņu attieksmes dēļ, nevis darba trūkuma dēļ, tas ir, personas no sabiedrībā pieņemtajām normām atšķirīgu uzskatu dēļ.

Iekšējie faktori – no vispārpieņemtajām normām atšķirīga izpratne par dzīves vērtībām, sociālajiem procesiem un normām; nepietiekama socializācija; iespējams, dzemdību izraisītais psihiskais un fizioloģiskais stāvoklis, zema morāle, dzīves standarti, vide, kurā Dobelniece augusi un dzīvojusi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация