Mikroorganismi un toksikozes ir galvenie cēloņi pārtikas piesārņojumam. Ja organismā tiek uzņemts liels šāds pārtikas daudzums, pastāv iespēja saslimt ar kādu no pārtikas infekcijām. Pārtikas piesārņojums ir viena no galvenajām starptautiskajām veselības problēmām, kas ļoti augstā līmenī ietekmē arī katras valsts ekonomisko stāvokli.
Pamatdoma
Ūdens un pārtikas piesārņojums ir galvenais cēlonis cilvēku mirstībai jaunattīstītajās valstīs. Aptuveni katru gadu 2,2 miljoni cilvēki saindējas un iet bojā pārtikas infekciju dēļ, un no tiem lielākā daļa ir bērni. Masveidā palielinoties ātrās ēdināšanas restorānu skaitam Nigērijā, palielinās ar pārtikas izraisīto infekciju saslimušo skaits. …