Pārtikas produkti ir cilvēka uzturā izmantojamie lauksaimniecības un rūpniecības ražojumi. Tos iedala:
Uzturlīdzekļi ir produkti, kas nepieciešami cilvēka fizioloģiskajām vajadzībām, dzīvības norisēm organismā. Izšķir:
Augu valsts izcelsmes (augļi, dārzeņi, graudi)
Dzīvnieku valsts izcelsmes (piens, gaļa, zivis)
Sintezētie (vitamīni, raugs, citronskābe)
Baudvielas – tām ir spilgti izteikta spēja ietekmēt cilvēka centrālo nervu sistēmu, kā arī sirds un asinsvadu sistēmu. (alkohols, tabaka, kafija, tēja, kakao, narkotikas)
Garšvielas – tām ir neliela uzturvērtība. Tās vecina apetīti un uzturvielu labāku izmantošanos organismā (sinepes, pipari, vaniļa, muskats)
Palīgmateriāli ir nepieciešami pārtikas uzturlīdzekļu sagatavošanas tehnoloģijā. (želatīns, konservanti, cepamais pulveris)…