SECINĀJUMI
Ruma ražošanā galvenie tehnoloģiskie procesi ir fermentācija, destilācija, izturēšana un sajaukšana. Galvenā izejviela, ko izmanto ruma ražošanā ir melase. Alkohola saturs rumā var būt no 38% līdz 75%, dažreiz pat virs 75%. Ruma veidi ir dažādi, populārākie no tiem ir tumšais, gaišais un zelta.
Rumu parasti uzglabā pie +16 līdz +18oC un tīrā veidā pasniegšanas deva ir no 20 – 50 ml.
Iecienītākos rumus ražo galvenokārt Karību jūras baseina valstīs, piemēram, Jamaikā ražo Captain Morgan, Kubā – Havana Club, Puertoriko – Bacardi. Mūsdienās popularitāti ieguvuši arī dažādi tropiskie dzērieni ar rumu: Pina Colada, Mai Tai, Zombie, Daiquiri, Mojito.
…