Blakusprodukti, kas ir iegūti no citrona pārstrādes galvenokārt ir mizas, mīkstums, sēklas un ūdens (jeb citronu sula). Šie blakusprodukti ir bagāti ar bioaktīviem savienojumiem, piemēram, flavonoīdi, limonoīdi, fenolskābes, kumarīns, furokumarīns, polimetoksiflavoni un karotinoīdi (Yang et al., 2011).
Antioksidantu aktivitāte šajās bioaktīvajās vielās tiek augsti novērtētas. Karotinoīdi un flavonoīdi ir iesaistīti aizsardzībā pret vēzi, kā arī iesaistīti profilaksē dažādu slimību, piemēram, sirds un asinsvadu slimībām, pret makulas deģenerāciju, pret kataraktu, osteoporozi, pret hipertensiju un hiperlipidēmiju (Srinivasan, Pani, 2013). Kumarīns ir arī demonstrēts kā savienojums, kas aizkavē daudzas toksikoloģiskās un farmakoloģiskās darbības, ir arī antibakteriāla, prettrombocītu veidošanās, anti-HIV un zarnu pretiekaisuma īpašības. Turklāt flavanoniem un flavoniem ir labvēlīga ietekme uz kapilāru trauslumu, pretiekaisuma, pretmikrobu un pretvīrusu darbību, un tiem piemīt spēja kavēt cilvēka trombocītu agregāciju