Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:871417
 
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. UZDEVUMS
Man un manai ģimenei atkritumu apsaimniekošanas, samazināšanas, tīrākas dzīvās dabas jautājumi bijuši aktuāli jau kopš bērnības, jo abi vecāki saistīti ar vides, dabas nozarēm, kur viens no galvenajiem jautājumiem ir tostarp atkritumu samazināšana, to nonākšana dzīvajā dabā.
Trūkumi, kas liedz samazināt atkritumu daudzumu.
- sāksim ar valstiskām lietām, tā noteikti ir sodu sistēma par piesārņošanu, nesakopšanu. Šī vājā sodu sistēma attiecas uz visu – uz privātīpašumiem, uz valsts pārvaldīto zemes fondu, dažādu uzņēmumu radītais piesārņojums, kā arī vieglā izvairīšanās no soda sankcijām – pasludinot uzņēmumu maksātnespēju utt.
- manā dzīvē liedz samazināt atkritumu daudzumu:
o mazais šķiroto atkritumu tvertņu daudzums attiecībā pret sadzīves atkritumu konteineru skaitu jeb katrā stāvā ir pieci parastie konteineri atkritumiem, bet – ja vēlos šķirot, tad man no savas darba telpas jākāpj no piektā stāva uz pirmo. Ieteikums atbildīgajām institūcijām – ar LIKUMA spēku piespiest uzņēmējus arvien vairāk pievērsties šķirošanai.
o nav telpas, kur būtu iespējams uzsildīt ēst/uzvārīt kafiju tieši no līdz paņemtajiem traukiem, piederumiem, kuru lietot var mūžīgi.
o sabiedrības vienaldzīgā attieksme, jo dzīvojam salīdzinoši tīrā vidē, līdz ar to nav bijuši notikumi, parādības, kas mainītu mūsu uztveri pret atkritumiem, to slikto lomu dzīvajā dabā.
o mājās šķirotajiem atkritumiem bieži vien nav vietas tiem paredzētajos konteineros, jo tie vienmēr ir pilni. Šķiroto atkritumu tvertnes izved daudz retāk nekā sadzīves atkritumu tvertnes.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1382767
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация