Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:593280
 
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Uliss” ir viena no spilgtākā īru rakstnieka Džeimsa Aloizija Džoisa (1882 - 1941) modernisma* grāmata, kurā tiek atmesti tradicionālie romāna vēstījuma komponenti. Šis romāns ir viens no neprastākajiem darbiem pasaules literatūrā. „Uliss” ir grāmata, kura ir aicinājusi pārvērtēt pasaules uzskatus par literatūru.
“Uliss” ir vienas dienas, proti, 1904. gada 16. jūnija dienas – ceturtdienas detalizēts apraksts. Šajā dienā Dublinas ielās dzīvo cilvēki, kuri pastaigājas, ēd, sarunājas un risina savas fizioloģiskās un filozofiskās problēmas.
Džeimsa Džoisa romāns „Uliss” ir sarežģīts teksts, kurš ir piepildīts ar neskaitāmām literatūras, reliģijas, vēstures un mitoloģijas reminiscencēm. Caur šīm reminiscencēm un alūzijām, kuri nāk no pagājušo gadsimtu tekstiem, autors tagadējā Dublinas dzīvē ietver daudzus gadsimtus un to kultūru. Līdz ar to lasītājam nepieciešams orientēties citu tautu kultūrā un literatūrā.
Džoiss savā darbā piedāvā lasītājam iegrimt it kā citā pasaulēt tā ir cilvēku domu pasaule, kur tiek modināta guļošā apziņa, kura ar virtuozā teksta palīdzību modinās cilvēkā jaunas jēgas meklējumus lasītājam. „Uliss” ir romāns, kurš liek domāt, tā ir tieša mūsu domu imitācija.
Džeimsa Džoisa romānam ir arī biogrāfiska nots, par to liecina romāna izvēlētais laiks – 1904. gads 16. jūnijs, tā ir diena, ka Džeimss pirmo reizi satikās ar savu topošo sievu Noru, turklāt laikapstākļi un atsevišķi notikumi bija tieši tādi, kādus Džeimss attēloja romānā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация