Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:616505
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Izskaidro terminu – “utopija”!
Utopija ir iedomāta sabiedrība, kas ir ideāla, un kuru regulē demokrātiska pārvalde. Sabiedrība, Utopijā ir pakļāvīga, tajā cilvēki ciena viens otru un pārvalda kopīgu īpašumu, tajā pastāv arī vienlīdzība darbā. Viņu starpā nav bagāto vai nabadzīgo, visi strādā, iegūst zināšanas, attīstās, nav sliņķu, kas atļautos dzīvot uz citu rēķina un neko nedarīt, kā arī netiek lietota nauda un apreibinošas vielas. Par šādu sabiedrību T.Mors sarakstīja grāmatu, kurā attēloja savu skatījumu uz šo perfekto dzīvi, kurā tika minēti vairāki no augstāk minētajiem fatiem par Utopisku sabiedrību.

2. Vai “laba vieta” ir “nekuriene”?
Es uzskatu, ka tā ir laba vieta, bet jāpadomā par to, vai tajā būtu iespējams dzīvot pilnvērtīgu un piepildītu dzīvi. Nekuriene pārsvarā saistās ar kādu vietu, kurā valda bezrūpība, tukšums, un nonākot tādā vietā , šķiet, ka nepaveras spoža nākotne. Es domāju, ka tā nevienmēr izrādās patiesība. Uz šo jēdzienu var skatīties no visdažādākajiem skatupunktiem, un galu galā katrs cilvēks saskatīs tajā citu nozīmi - to, kas katram individuāli tuvāka. Tādā vietā, kā T.Mora aprakstītajā Utopijā, es neredzu to, kā izpaužas šī vienlīdzība, un es saskatu kādu problēmu. Šī problēma ir tā, ka cilvēkam vairs īstenībā nepastāv viņa personīgā dzīve. Viņam tiek dota ilūzija, ka viņam tāda ir, bet viņš pat bez augstākās varas atļaujas nespēj doties un apciemot savus draugus. Vēlviens aspekts ir tas, ka cilvēkam nemaz netiek dota brīva griba jeb izvēle - doties strādāt, nedoties, cik ilgi strādāt u.c aspekti, par kuriem rastos jautājumi. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация