Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Tā kā absolūtas likviditātes rādītājs ir lielāks par robežu 0,1 – 0,7, tad uzņēmums neracionāli izmanto savus līdzekļus un var segt savus parādus.
2. Starp seguma likviditātes rādītājs ir lielāks nekā 0,1 – 1. Tas nozīmē, ka bankas kontos vai uzņēmuma kasē ir uzkrājies pietiekoši daudz naudas līdzekļus, lai segtu parādus.
3. Kopējas likviditātes rādītāja aprēķins ir lielāks nekā 1, tad uzņēmums var segt īstermiņa saistības.
4. Aprēķinot likviditātes rādītājus var secināt, ka uzņēmuma aktivitāte nav ierobežota, tāpēc, ka uzņēmumam pietiek naudas līdzekļus uzņēmējdarbības nodrošināšanai un īstermiņa saistības segšanai. Investori un kreditori var ieinteresēties sadarboties ar šo uzņēmumu. Citādi, uzņēmumam ir pietiekošs stabils finansiālais stāvoklis.
5. Realizācijas rentabilitātes rādītājs vidēji palielinājās: palielinājās ienesīgums no preču un pakalpojumu ražošanai, uzņēmums sāk strādāt vēl efektīvāk.
6. Operatīvās darbības rentabilitāte vidēji palielinājās. Tas nozīmē, ka palielinājās uzņēmuma ražošana un realizācijas efektivitāte ienākuma radīšana. Neatkarīgi no neto apgrozījuma līmeņa uzņēmums vienmēr ir ieinteresēts, lai operatīvās rentabilitātes līmenis, uz kuru ietekmē uzņēmumu cenu politika un operatīva darbības izmaksu efektivitāte, būtu augstāks vai lielāks.
7. Aktīvu rentabilitātes rādītājs sāk palielināties, neskatoties, ka 2000. gadā tās bija vislielākais. Arī uzņēmuma konkurētspēja sāk palielināties.
8. Pašu kapitālu rentabilitāte sāk palielināties pēc 2001. gada. 2003. gadā uzņēmums uz vienu pašu kapitālu latu ir ieguvuši 0,127 latu peļņu.
9. Visi aprēķinātie rentabilitātes rādītāji norāda, ka uzņēmuma darbības efektivitāte sāk attīstīties, tāpēc, ka palielinājās ienesīgums no preču un pakalpojumu ražošanai, realizācijas efektivitāte un konkurētspēja.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация