Summatīvās vērtēšanas darbs: Desmit dažādu kanapē maizīšu pagatavošana.
Darba uzdevums: Pagatavot piecas saldās un piecas sāļās kanapē maizītes.
Vērtēšanas kritēriji: (Kā alternatīva SLA)
Ir pagatavotas piecas dažādas saldās kanapē maizītes, uz maizītēm ir uzziests šokolādes krēms uz uzlikti dažādi augļi (2 punkti).
Ir pagatavotas piecas dažādas sāļās kanapē maizītes, uzsmērētā smērviela ir sviests vai margarīns (2 punkti).
Dažām no sāļajām kanapē maizītēm ir izmantots siers vai lasis (1 punkts)
Sāļās kanapē maizītes ir rotātas ar zaļumiem: lociņiem vai dillēm (1 punkts)
Kanapē maizīšu pagatavošanu veic patstāvīgi (4 punkti)
Smērviela ir rūpīgi un vienmērīgi uzziesta uz katras maizītes (2 punkti)
Pēc darba veikšanas patstāvīgi sakārto savu darba vietu (2 punkti)
Prezentē savas pagatavotās kanapē maizītes (2 punkti)
Procesa laikā ievēro darba drošības noteikumus (1 punkts)
Glīti noformē galdu maizīšu degustēšanai (2 punkti)
Kopā: 20 punkti
…