Ievads
Šī būs mana prakses 2. daļa, kuru es iziešu kafejnīcā SIA „MARUSS”. Es esmu noskaidrojis to, ka strādāšu virtuvē un virtuvē biju jau strādājis jau prakses 1. daļā. Tāpēc par virtuvi šo to zinu, bet neko daudz neesmu iemācījies. Cerams, ka šis prakses laiks paskries nemanot un bez liekiem stresiem un problēmām, jo šī būs pēdējā prakse, kas ir jāaizvada godam ar pilnu atdevi, lai varētu pēc skolas beigšanas konkurēt darba tirgū ar citiem darbiniekiem. Šī kafejnīca nav liela un ir tikai 4 darbinieki, un ņemot vērā, ka valstī it ekonomiskā krīze, domāju, ka darba nebūs daudz un vairāk laika varēšu atskaites veidošanai, un beigu eksāmena jautājuma izskatīšanai. Tādejādi konkurējot uz augstu vērtējumu noslēguma eksāmenā. Kā arī uzzināt ar grāmatvedību saistītus jautājumus atskaitei un arī dažādu veidlapu aizpildīšanai, kurus būs iespējams aplūkot pielikumos. Ceru uz prakses vadītājas atsaucību un cerams, ka dabūšu visus nepieciešamos dokumentus.
6. Uzņēmuma saimnieciskā darbības galvenie rādītāji
6.1. Grāmatvedības uzskaites organizācija uzņēmumā
Grāmatvedības struktūra uzņēmumā nav pārāk sarežģīta, jo ir tikai viens grāmatvedis, kurš ierodas reizi mēnesī uzņēmumā un pārbauda jau aizpildītos dokumentus un noformē visu tā, tā kā tam vajadzētu būt. Uzņēmuma dokumentu aprites shēmu ir iespējams aplūkot pielikumā Nr. 1. Uzņēmumam ir arī savs kontu plāns, kura pamatā ir iedalījums bilances un operāciju kontos. Šajos kontos tiek fiksēta uzņēmuma saimnieciskā darbība un tiek izmantota peļņas vai zaudējumu aprēķinam. Bilances veidošanas laikā sistēma pārbauda, vai kontu atlikumi atbilst kontu plānā norādītajiem aktīva vai pasīva nosacījumiem, pretējā gadījumā sistēma piedāvā veikt konta atlikuma korekciju, noslēdzot to uz kādu citu bilances kontu.…