Secinājumi
• Iepazīnos ar prakses vietu, SIA ” CreaKids”, tā darbības organizāciju;
• iepazīnos ar pavāru struktūrvienības darbību;
• piedalījos pavāru pienākuma izpildē un izvērtēju vai man patīk šī profesija;
Pozitīvi vērtējams:
• Uzņēmumā ir slēgta tipa ēdnīca, kura nodrošina bērnu un uzņēmuma personāla ēdināšanu 5 dienas nedēļā, trīs reizes dienā;
• Iestādes medmāsa ar pavāri pēc saskaņošanas ar iestādes vadītāju izstrādā ēdienkarti vienai līdz divām nedēļām. Ēdienkarti izstrādā, ņemot vērā veselīga uztura principus un likumā noteiktās normas un ierobežojumus;
• Bērnu ēdināšana tiek organizēta saskaņā ar izstrādāto ēdienkarti;
• Bērniem un personālam, slāpju remdēšanai tiek nodrošināts dzeramais ūdens, kurš atbilst dzeramā ūdens obligātajām, nekaitīguma prasībām;
• Telpas ir ērtas un pietiekami plašas, lai virtuves personālam būtu ērti gatavot un apkalpot bērnus, ēdināšanas brīžos;
• Trauki, galda piederumi un virtuves inventārs atbilst obligātajām nekaitīguma prasībām, kas noteiktas materiāliem un priekšmetiem, kuri nonāk saskarē ar pārtiku;
• Trauku, galda piederumu, virtuves trauku un inventāra mazgāšanai izmanto atbilstošus mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus, ievērojot to lietošanas instrukciju;
• Ēdināšanas blokā tiek ievērotas pārtikas aprites uzņēmumam noteiktās higiēnas prasības;
• Bērniem pagatavotais ēdiens nav paredzēts atkārtotai uzsildīšanai nākamajā dienā;
• Ēdināšanas blokā drīkst strādāt darbinieki, kas ir apmācīti higiēnas jautājumos;
Negatīvi vērtējams:
• Bērnu mēbeles neatbilst, pirmsskolas izglītības iestāžu, mēbeļu izmēru atbilstība bērnu augumam;
• Bērnudārza virtuvē izvietots ugunsdzēšamais aparāts, bet klāt nav pievienoti lietošanas noteikumi;
• Vecā tejkanna saplīsusi, līdz ar to virtuvē nav tejkannas ar kurā vārīt ūdeni, pavāre ūdeni vāra katlos, tas nav ērti un ir bīstami, jo var verdošu ūdeni uzliet sev virsū.
…