5. Secinājumi
Prakse ‘’Kaspara Dilana konditorejā’’ apstiprināja manu hipotēzi par konditora darbu. Lai cik viegls šis darbs neliktos no malas, tajā ieiet ļoti garas darba stundas, pamatīga fiziskā aktivitāte, visu dienu stāvot uz kājām, kā arī milzīgs emocionāls spēks, lai spētu paveikt visu vajadzīgo un vēl satiktu klientus ar lielu smaidu sejā. Mana kvalifikācijas prakse neitvēra kūku gatavošanu, tomēr tā man iemācīja daudz jauna citās man mazāk zināmās jomās un, manuprāt, tas ir vēl noderīgāk. ‘’Kaspara Dilana konditorejā’’ strādā brīnišķīgi cilvēki, kuri mīl savu darbu un darīja visu, lai arī es to iemīlētu. Pat atveroties diviem jauniem veikaliem un darba apjomam dubultojoties, viņas vienmēr cehā uzturēja jautru gaisotni un savu pozitīvo attieksmi. Ja jau pirmajā praksē nebūtu nolēmusi šo karjeru neturpināt, tad būtu ar mieru strādāt šajā uzņēmumā arī turpmāk.
5.1. Iegūtā pieredze
Mana pieredze kvalifikācijas praksē ir tikai un vienīgi pozitīva. Esmu iemācījusies jaunas un labāk apguvusi jau iepriekš mācītas lietas. No konditorēm dzirdēju padomus par to kā atvieglot noteikta darba veikšanu un tagad noteikti ir lietas, ko daru labāk nekā iepriekš. Vienīgais mīnuss, ko varu nosaukt ir tas, ka ne reizi netiku pie kūku gatavošanas, tomēr tā bija vairāk mana komunikācijas problēma, nekā uzņēmuma attieksme. Šo praksi atcerēšos tikai ar labām domām, jo uzņēmumā strādājošas konditores ir apveltītas ar neticamu talantu un fantastisku humora izjūtu. Jau pirmajā mēnesī tiku uzņemta komandā kā pilntiesīga konditore un tas ir neaprakstāms gods, saukt šos brīnišķigos cilvēkus par kolēģiem. Viena no vissvarīgākajām lietām, ko šajā praksē iemācījos ir tas, cik svarīga ir mīlestība pret savu darbu, kā arī tas, ka smaids ir visslabākās zāles gan pret nogurumu, gan kaitinošiem cilvēkiem un tas ir kaut kas, ko vēlos vienmēr pie sevis paturēt. …