1. Uzņēmuma plānojums un iekārtojums:
● Higiēnas faktori:
- Uzņēmums atrašanās vieta - xxx pagasts, xxx rajons „xxx”. Tuvākās ēkas no dzīvojamās ēkas, kurā atrodas virtuve, atrodas 40m attālumā. Kokapstrādes darbnīca atrodas vienā augstumā ar dzīvojamo ēku un kokapstrādes iekārtas atrodas ēkas pirmajā stāvā. Darbojas skaidu nosūkšanas iekārta, kas novērš putekļu izplatīšanos telpā un ārpus tās. Ūdens artēziskais urbums atrodas 35m attālumā no dzīvojamās ēkas, noslēgtā telpā. Lauksaimniecības dzīvnieku novietne (kūts), atrodas 40m attālumā no dzīvojamās ēkas un atrodas divus metrus zemāk par dzīvojamo ēku ar dzīvnieku kustību dzīvojamai ēkai pretējā virzienā. Viesu nams atrodas 200m attālumā no dzīvojamās ēkas. Blakus uzņēmumam neatrodas rūpnīcas, kas varētu apdraudēt pārtikas drošību. Uzņēmuma apkārtne ir labiekārtota un sakopta, ka prieks skatīties uz dabu un apkārtni, kas pieder uzņēmumam. Ja pagalms tiek sakārtots uzņēmumam, tas rada higiēnisku vidi uzņēmumam.
- Ceļš cauri pagalmam uz viesu namu ir ar grants segumu, pagalms ar oļu segumu, un taciņa no dzīvojamās ēkas uz viesu namu no granītu blokiem (klucīši). Lielāko daļu teritoriju veido mauriņš. Pie dzīvojamās ēkas atrodas vecu koku parks. Saimnieciskā daļa ir norobežota ar sētu (žogs). Uzņēmumā ir vietējā kanalizācija ar nosēdakām. Vietējā ūdens apgāde no artēziskā urbuma ar spiedkatlu. Siltā ūdens apgāde ar boileru, kurš darbojas ar elektroenerģiju vai no apkures katla.
● Ēka un iekārtas:
- Pusotra stāva ēka, daļēji uz veciem pamatiem.
…