Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:988462
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  VISPĀRĪGĀ INFORMĀCIJA   
  Ģeogrāfiskais stāvoklis   
  Tautu apdzīvotība   
  Raksturīgākās kultūrainavas iezīmes   
  GARĪGIE KULTŪRAS ELEMENTI   
  Valoda, reliģija, simboli, tradīcijas, izglītība   
  ARTEFAKTI   
  Ēdieni un dzērieni, mājoklis, apavi un apģērbi   
  Dominējošā lauksaimniecības kultūra, māksla izstrādājumi   
  Ievērojamas vietas   
  SECINĀJUMI   
Фрагмент работы

ARTEFAKTI
ĒDIENI
Beļģu nacionālie ēdieni
Tā kā eiropieši ēd daudzveidīgu pārtiku, tad arī Beļģija slavena ar sviesta un siera ražojumiem, ar šokolādes izstrādājumiem, frī kartupeļiem. Valstī audzē arī tradicionālas lauksaimniecības kultūras. Beļģu ēdiens ir veidojies franču un flāmu virtuves ietekmē. Ļoti populāras ir zupas. Katram reģionam ir savas vietējās receptes. Raksturīgākais ēdiens ir gliemji ar ceptiem kartupeļiem, nieres ar paegļu ogām, karbonāde flāmu gaumē (pagatavota ar alu), pupiņu salāti ar speķa šķēlītēm etiķa mērcē, brūnā rīsu biezputra ar grauzdētu cukuru, svaigs zutis, cigoriņu salāti un redīsi ar sāli.
Beļģu virtuve ir slavena arī ar savām jūras veltēm tādām kā mīdijas, mulles (īpašas jūras gliemenes), kuras pasniedz lielās bļodās, vārītas vīnā ar dažādām mērcēm un garšvielām, un kuru ēšana ir kā maza izrāde un piedzīvojums.
Krievu nacionālie ēdieni
Krievu virtuve ir bagātīga, un Latvijas iedzīvotājam pat diezgan pazīstama. Borščs un mājās gatavoti pelmeņi ir slavenākie krievu ēdieni. Vēl ir pankūkas jeb bliņas, putras, dažādi pagatavotas zivis, krupeņiks – griķu biezputra, zapekanka – sacepums. Saldajā krievu virtuve piedāvā ķīseli, vareņikus, pīrādziņus.

ARTEFAKTI
ĒDIENI
Itāļu nacionālie ēdieni
Šķiet, ikviens rietumu pasaulē ir pagaršojis picu un makaronus. Tās neapšaubāmi ir Itālijas virtuves ikonas. Makaronu veidi un ēdieni Itālijā, varētu teikt, ir bezgalīgi. Tomēr dažas kombinācijas ir pazīstamākas nekā citas. Piemēram, pasaulē ļoti popuārli ir kļuvuši spageti carbonara, kas ir spageti ar bekona gabaliņiem krējuma un siera mērcē. Un, protams, lazanajas plāksnes kārtojumā ar gaļu vai rikotu, tomātu mērci un sieru. Iespējams, vispazīstamākā ir Margaritas pica - pica ar tomātu mērci un sieru, bet gandrīz jebkura pica simbolizē Itāliju.
Zviedru nacionālie ēdieni
Zviedrijas virtuvi raksuro piena produkti, svaiga maize, ogas, liellpou gaļa, jūras veltes un zivis.
Daži no zviedru nacionālajiem ēdienim ir gaļas bumbiņas brūnā krējuma mērcē ar kartupeļu biezeni un asu brūkleņu mērci, pūdēta siļķe – surströmming un kanēļu maizīte -kanelbulle.

ARTEFAKTI
DZĒRIENI
Lietuvā – Midus
Lietuvā lielākā daļa dzērienu tiek gatavota uz medus bāzes, tas ir viens no pieejamākajiem resursiem. Midus–alkoholiskajam dzērienam ir 3 veidi: Bočių, Trakai, Stakliškės. Tas ir vissenākais dzēriens, šo dzērienu izgatavo tikai ļoti nelielā daudzumā.
Grieķija – Ouzo, Recina
Visbiežāk Grieķijā dzer alu vai “Ouzo”, kas ir grieķu anīsa degvīns, kā arī slaveno “Recinu” – jaunu, neizturētu vīnu, nostādinātu uz skujkoku sveķiem, kuru atšķaida ar kokakolu.
Itālija – Limoncello
Itālijā iecienītākie dzērieni ir vīni, taču vēl viņu vidū populārs dzēriens ir Limoncello. Limoncello ir liķieris, kas tiek pasniegts atdzesētā veidā un lej sasaldētās glāzēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация