Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909211
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Milāna ir pilsēta Itālijas ziemeļos Padānas līdzenuma rietumdaļā. Otra lielākā pilsēta Itālijā. Līdzās Romai, Parīzei, Londonai un Ņujorkai Milāna ir viens no pasaules modes centriem. Pilsēta ir dzimtene tādiem zīmoliem kā Giorgio Armani,Dolce & Gabbana, Prada un Gianni Versace.
Milānas katedrāle ir Romas Katoļu baznīcas katedrāle Milānā, Itālijā. Celta gotikas stilā. Lielākā katoļu baznīca Itālijā un 5. lielākā pasaulē. Baznīcas celtniecība ilgusi no 1386. līdz 1965. gadam. 1762. gadā tika izgatavota Madonnina smaile, kas kļuva par augstāko punktu Milānas katedrālē (108,5 m augstumā). Tas tobrīd bija augstākais punkts pilsētā, vēlāk tika iedibināta tradīcija, ka pilsētā nekas neatrodas augstāk par Madonnina smaili.
Pizas tornis jeb kampanile ir Itālijas pilsētas Pizas katedrāles zvanu tornis. Tornis atrodas pie Katedrāles laukuma. Tornis ir ieguvis ievērību ar savu slīpumu. Tornis bija šķībs jau zvanu telpas izbūves laikā, tāpēc šī telpa tikusi būvēta nedaudz vertikālāk nekā pārējais tornis un zvanu telpa ir daudz taisnāka nekā pats tornis. Pati šķiebšanās sākusies jau torņa būvniecības laikā. Tornim ir 7 zvani, no kuriem smagākais ir 3620 kg, tas ticis izveidots 1654. gadā.Ir bijuši vairāki centieni samazināt torņa šķībumu, tomēr šāda iejaukšanās ir palielinājusi sānsveri. Rekonstrukcijas laikā, kas notika laikposmā no 1990. līdz 2001. gadam, tornis bija sašķiebies par 5,5 grādiem, taču pašlaik torņa slīpums sasniedz tikai 3,99 grādu.1987. gadā Katedrāles laukums (kopā ar tā sastāvā ietilpstošo Pizas torni) tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация