Pasta:
Kaneloni – kaut kas līdzīgs pankūkām ar ķidiņu, liellopa, siera pildījumu un dažādām mērcēm;
Papardelle – makaroni biezās strēmelēs;
Tortellini – maziņi kvadrātveida pelmeņi;
Penne – resni, īsi makaroni, nogriezti leņķī;
Tapjatelle – gari, plakani makaroni;
Fettučini – plāni, plakani makaroni;
Spagetti – ļoti gari tievi makaroni.
Neviens itālis nesēdīsies pie pusdienu galda bez vīna. Itālijas vīnu izvēle ir milzīga, un to izgatavošanas receptes ir pazīstamas jau vairākus gadsimtus. Vieni no vislabākajiem vīniem pasaulē skaitās Toskānas vīni, starp kuriem vispazīstamākais ir Kjanti (Chianti).
Ne sliktāki ir arī Kabernē (Cabernet), kas izgatavoti no vīnogām, kas audzētas Veneto reģionā, un arī Fraskati (Frascati) – no Lacio reģiona vīnogām.Itālijas virtuve ir viena no galvenajām šīs burvīgās zemes vērtībām – slavenākie šīs zemes ēdieni ir sastopami vai ik uz soļa. Tā ir pica un pasta jeb makaroni.
…