Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:367609
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Projekta laikā mēs uzzinājām kādas ētiskās vērtības cilvēkiem ir svarīgas, un kā cilvēki tās ievēro.
Pēc aptaujas secinājām, ka cilvēkiem lielākoties ir svarīgi vairot prieku citiem un pašiem būt laimīgiem, tomēr šie cilvēki uzskata, ka pāridarītājs ir pelnījis tādu pašu sodu, kādu izdarījis. Tas liecina, ka atšķirīgos gadījumos cilvēki rīkotos savādāk un izvērtētu notikuma apstākļus.
Ļoti pārliecinoši cilvēki uzskata, ka draudzība ir svarīga vērtība mūsu dzīvē, tā ir jānovērtē un draudzību nedrīkst pazaudēt.
Tomasa Fullera aforisms „Draudzība vairo priekus un dala bēdas.” ļoti labi raksturo cilvēku ētiskās vērtības - draudzības nepieciešamību, jo cilvēki vēlas būt priecīgi un draudzība ir viena no vērtībām, kas palīdz būt laimīgiem.
Mūsu aptaujātie cilvēki domā, ka piedošana gan var, gan nevar izmainīt cilvēku, kurš bijis vainīgs. Tomēr ir svarīgi saņemt piedošanu.

Uz jautājumu - Vai uzskati sevi par godprātīgu cilvēku, kurš prot atteikties no labumiem, kas tiek iegūti negodīgā ceļā, cilvēki lielākoties atbildēja, ka jā, tomēr pirms pasakot atbildi ļoti ilgi domāja un uzskatīja, ka ir godprātīgi, lai gan būtu ļoti grūti atteikties no kāda kārdinoša labuma. Uz šo jautājumu cilvēkiem bija grūti atbildēt, jo iepriekš šāds gadījums viņu dzīvē nav bijis. Tātad atbilde uz jautājumu var būt nepareiza, jo rezultāts nav iepriekš pārbaudīts.

Kopumā secinājām, ka cilvēki cenšas būt sabiedrībā ētiski un labdabīgi. Sabiedrībai ir svarīgi, lai cilvēki būtu taisnīgi, godīgi un izpalīdzīgi, jo šīs īpašības palīdz tiklab mums, kā arī līdzcilvēkiem labāk justies sabiedrībā. Tādēļ ikkatram jāapzinās, kas ir labais un ļaunais pasaulē. Mums jābūt atbildīgiem par savu rīcību, jāmāk atzīt savas kļūdas, ja tādas pieļautas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация