Varētu domāt, ka nopirkt veikalā ir vienkāršāk. Taču ne vienmēr tas ir garšīgāk.
Mājās uztaisīt smilšu mīklu nav ne sarežģīti, ne laikietilpīgi – sajauc un gatavs. Un vēl pie tam – garšīgi. Lai cik nodrillēti tas skanētu, mājās gatavotam ēdienam taču ir drusku cita garša. Protams, ne vienmēr viss sanāk ideāli, bet tajā kaut kas ir.
Recepte:
340 grami miltu
150 grami sviesta
nedaudz sāls
sarīvēta viena citrona miziņa
50 grami brūnā cukura
50 grami baltā cukura
divas olas.
Gatavošana
Pusi miltu sajauc ar sviestu un ieliek uz pusstundu aukstumā.
Tikmēr otrai daļai miltu pievieno ūdeni, sāli, citronskābi un samīca.
Mīklu izveltnē, un virsū liek ledusskapī atdzesēto mīklu.
Pēc formas izveido līdzīgu aploksnei, malas aizspiež.
Vēlreiz izveltnē, mīklu ievieto ledusskapī.
Pēc kāda laika salocīšanu un izveltnēšanu atkārto vēl vairākas reizes. …