Kvalitatīvs ūdens
dzeramais ūdens ir jāsaprot, kā veselībai drošs un nekaitīgs ūdens – bez garšas un smaržas, kā arī ir tikai tas uzturs un ražošanas apstākļos apstrādāti un gatavoti pārtikas produkti, kuru tehnoloģijās izmantots dzeramais ūdens ir atbilstošs obligātajām drošuma prasībām.
dzeramā ūdens aprites ciklā jāveic:
risku apzināšana visos iespējamos kritiskos punktos un zinātniski pamatota analīze un korektīvo pasākumu plāna izstrāde,
Epidemioloģiskie riska faktori
Organisko vielu piesārņojuma riski
Ķīmiskie riska faktori
Tehnoloģiskā procesa riski
apzināšana par iespējamo piesārņotāju nokļūšana ūdenī,
īslaicīgu avārijas iespēju apzināšana un likvidācija,
ūdens sastāva iespējamo izmaiņu bioloģisku, mikrobioloģisku vai ģeoķīmisku izmaiņu rezultātā.
Ūdens mikrobioloģija
pētī ūdens mikrofloru un tās nozīmi dažādos ūdenī norisošos bioķīmiskos procesos, izstrādā dzeramā ūdens kvalitātes noteikšanas, kā arī notekūdeņu mikrobioloģiskās attīrīšanas metodes
…