Pareizas diētas pamatkritēriji
pamatos jābūt sabalansētai, kur tiek uzņemtas visas uzturvielas, nedrīkstētu būt vienveidīga;
tai jābūt piemērojamai ilgākam laika posmam, nevis pāris dienām vai nedēļai,
nav „slikto” produktu, kā arī nav kategorisku aizliegumu;
svara zudums notiek pakāpeniski, apmēram puskilograms nedēļā;
realizācija ir vienkārša, nepieciešamie produkti un piedevas ir viegli iegādājamas, nav pārāk dārgas, pagatavošana neprasa daudz laika, ir piemērojams strādājošam cilvēkam,
ēdienu klāsts ir daudzveidīgs, bagāts ar šķiedrvielām, satur pietiekamos daudzumos dārzeņus un augļus, holesterīna daudzums dienā ir zem 300mg,
ne viena no uzturvielām neiztrūkst, kā arī nav par daudz, uztura bagātinātāji nav nepieciešami,
alkohola patēriņš ir maksimāli ierobežots,
dienā ir trīs līdz piecas ēdienreizes,
uzņemamās enerģijas daudzums nav zem 1200kcal dienā, vidēji tas ir ap 1500kcal dienā,
tiek apgūti jauni ēšanas ieradumi,
fiziskās aktivitātes ir daļa no diētas,
pēc diētas pārtraukšanas svars tiek saglabāts ilgāk par 6 mēnešiem.…