Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:675944
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Šajā darbā tika meklēt saistība starp studentu orientāciju uz nākotni, pašefektivitāti un kā šie mainīgie lielumi saistās ar akadēmiskajiem sasniegumiem. Pašefektivitāte tika apskatīta kā mainīgais, kas parāda studenta pārliecības par savu spēju mācīties un veiksmīgi piedalīties mācību procesā. Savukārt orientācija uz nākotni vairāk atspoguļo indivīda personīgo mērķu izvirzīšanu, izglītības un karjeras plānošanu un nākotnes iespēju pētīšanu, parādot to, cik lielā mērā students ir iesaistījies savā nākotnes izglītības un karjeras procesā, lēmumu pieņemšanā un kā tas atspoguļojas tagadnes rīcībā. Lai objektīvāk redzētu, kā šie psiholoģiskie lielumi saistās ar akadēmiskajiem sasniegumi, studentiem bija jāuzrāda sava semestra vidējā aritmētiskā atzīme.
Apkopojot citu autoru pētījumus, veidojot teorētiskās daļas atziņas, varēja secināt, ka pašefektivitāte un orientācija uz nākotni ir saistītas viena ar otru (Kerpelman, Eryigit, & Stephens, 2008) un akadēmiskajiem sasniegumiem (Adelabu, 2008; Barber, Munz, Bagsby, & Grawitch, 2009), novērtējot dažādus mācīšanās procesa aspektus. Tomēr iepriekš veiktie pētījumi bija pretrunīgi, daži apgalvoja, ka šie mainīgie lielumi nav saistīti ar studentu atzīmē, vai arī ir saistīti ļoti šaurā aspektā (Lodewky & Winne, 2005; Worrel & Mello, 2007). Ņemot vērā iepriekšējās atziņas, tika veikts pētījums, kas atspoguļotu konkrētāku saistību starp šiem mainīgajiem, un meklētu mainīgos, kas prognozē akadēmiskos sasniegumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация