Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:165146
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: Новое время (1500—2000 гг.)
Фрагмент работы

Fotogrāfija ir viena no retajām zinātnēm, kur jaunas tehnoloģijas un instrumenti tiek nekavējoties pieņemti un izmantoti līdz to iespēju limitam. Reti kad jaunas tehnikas vērtība tiek novērtēta tās rašanās brīdī, lai gan zinātnieki, it īpaši astronomi, vienmēr ir spējuši izmantot jaunākos atklājumus fotogrāfijā. Astronomijas fotogrāfijai ir nozīmīga tādā ziņā, ka tā mums dod pamata zināšanas par to, kas atrodas ap mums Kosmosā. Tomēr 19.gs. astronomijas fotogrāfija nebija tik attīstīta kā mūsdienās, tā attīstījās pakāpeniski, proporcionāli un līdztekus ar tehnoloģiju. Viena no astronomijas fotogrāfijas iespējām bija tā, ka ar to varēja notvert dažādus Kosmosa objektus, kurus ar neapbruņotu cilvēka aci nebūtu iespējams saskatīt, kā piemēram, blāvas zvaigznes, galaksijas un zvaigznājus. Tas tika panākts ar ilgu ekspozīcijas laika uzstādīšanu. Ar laiku tās nozīmība auga, jo ar tās palīdzību zinātnieki varēja atklāt nu ieraudzīt detaļas, kas ar neapbruņotu aci nebūtu redzamas, kā arī klasificēt zvaigzens un apsekot debesis.
Astronomijas fotogrāfiju 19.gs. aizsāka amatieru astronomi. Līdz ar nepieciešamību notvert relatīvi vājus gaismas astronomiskos objektus debesīs, kā izaicinājumu nācās pārvarēt vairākus tehniskos risinājumus. Viens no būtiskākajiem bija izveidot un ievietot teleskopā pulkstenim līdzīgu mehānismu, kas vienmērīgi un precīzi rotētu līdz ar fotogrāfējamā objekta ātrumu, noturot to fokusā vienā punktā atkarībā no ekspozīcijas laika. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация