Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:271920
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

12. Nodarbinātā rīcība ārkārtējā situācijā un ugunsgrēka gadījumā
12.1. Ārkārtēju situāciju var radīt elektroiekārtu bojājumi, kā arī darbinieku neapzinīga rīcība ignorējot drošības prasības. Darba vietā iespējamās dažādas ārkārtējās situācijas (Nelaimes gadījums (trauma, saindēšanās, apdegumi u.tml.); elektriskās strāvas noplūde, elektroapgādes traucējumi, gāzes noplūde, izcēlies ugunsgrēks u.c.).
12.2. Ārkārtēja situācija darba vietā rada draudus nodarbinātā dzīvībai un veselībai, kas var rasties pēkšņi, īsā laika sprīdī un neatgriezeniski ietekmēt nodarbinātā veselību.
12.3. Situācijās, kuras var izraisīt avāriju vai nelaimes gadījumu, darbiniekam, nekavējoties jārīkojas saskaņā ar darba devēja apstiprināto rīcības plānu ugunsgrēkā.
12.4. Ja ir radusies bīstama situācija, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai lai izvairīties no briesmām un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
12.5. Traumas iegūšanas gadījumā darbs ir jāpārtrauc un jāgriežas pēc pirmās medicīniskās palīdzības un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
12.6. Ārkārtējās situācijas bīstamajā zonā drīkst atrasties tikai tie nodarbinātie, kuri ir iesaistīti remontdarbos vai kuri veic noteiktus pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai un kuri ir īpaši apmācīti šādai rīcībai.
12.7. Ārkārtējās situācijās bīstamajā zonā drīkst veikt tikai tos darbus, kas nepieciešami ārkārtējās situācijas radīto draudu un seku novēršanai vai mazināšanai.
12.8. Ugunsgrēka izcelšanās gadījumā nekavējoties pārtraukt darbu un jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 112 paziņot par ugunsgrēku VUGD.
12.9. Nodarbinātā paziņojuma saturs: ziņot tiešajam darbu vadītājam vai objektā izcēlies ugunsgrēks, objekts atrodas (minēt apdzīvotas vietas vai ielas nosaukumu, deg (minēt kas deg vai kādas vielas un kādā daudzumā), par ugunsgrēka izcelšanos ziņo (Vārds, Uzvārds, telefona numurs). Telefona klausuli nolikt pēc tam, kad ir atbildēts uz visiem jautājumiem, vai kad to ir izdarījis dispečers, kas pieņēma paziņojumu.
12.10. Paziņot tiešajam darbu vadītājam par izcēlušos ugunsgrēku.
12.11. Nodarbinātais, kurš izdzird ugunsgrēka izziņošanu, viņu rīcība ir:
12.11.1. Nekavējoties pārtraukt darbu;
12.11.2. Atslēgt visus elektroenerģijas patērētājus, apģērbties, aizvērt logus, aizvērt durvis un bez panikas doties uz evakuācijas izeju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация