Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:599027
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  TĒMAS APSKATS    5
  Genesis - Exodus - Deuteronomium    5
  Dieva balss, kas uzrunā praviešus    7
  SECINĀJUMI    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Kopumā var secināt, ka Vecajā Derībā vārdu salikuma “Dieva balss” lietojums pēc konteksta ir atšķirīgs, ko var skaidrot ar vairākiem apstākļiem. Pirmkārt, Vecās Derības tekstu atšķirīgais sarakstīšanas laiks ļauj izdarīt pašsaprotamu secinājumu, ka laika gaitā, dažādu kultūrvēsturisku, sociālu un vispārīgu procesu rezultātā cilvēku domāšana un pasaules redzējums ir mainījies, tādejādi arī izpratne par “Dieva balsi” var tikt uzlūkota atšķirīgi atšķirīgos laika periodos sarakstītos tekstos. Otrkārt, jāņem vērā teksta autora mērķis, respektīvi, cik lielā mērā viņš grib ar “Dieva balss” pieminēšu pasvītrot atsevišķu personu vai notikumu svarīgumu. Treškārt, iepriekš minētais noved pie secinājuma, ka “Dieva balss” lietojums VD tekstos jāskata arī no tīri literārā aspekta.
Var secināt, ka “Dieva balss” ir saprotama VD derībā vairākos veidos. Pirmkārt, tā var būt kā tieša, artikulēta uzruna, kura teikta konkrētai personai. Otrkārt, “Dieva balss” var tikt saprasts arī kā pārdabisks troksnis, skaņas. Treškārt, “Dieva balss” var izpausties arī kādā īpašā manifestācijas veidā, kas nereti var būt saistīts ar uguni.
Jāsecina, ka Genesis grāmatas 3.nodaļas teksts ļauj izdarīt secinājumu, ka Dieva balss cilvēkiem (Ādama un Ievai) bija pazīstama jau iepriekš, no kā var secināt, ka jau kopš cilvēka radīšanas brīža Dievs komunicējis ar cilvēku ar balss palīdzību.
Jāsecina, ka nereti Vecajā Derībā Dieva uzruna pasvītro un izceļ viņa pārākumu un autoritāti pār visu un visiem. Tajā pašā laikā uzsverot, ka “Dievs runā”, Vecās Derības konkrētā teksta autors kādam notikumam spēj piešķirt pastiprinātu svarīgumu un aktualitāti. Piemēram, uzsverot, ka Jēkabs dzird Dieva balsi, pirmkārt, tiek uzsvērts Jēkaba paša nozīmīgums, jo Dievs ir izvēlējies ar viņu komunicēt. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация