Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:378256
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grafikos redzama 1 izvēlēta diennakts, kurā 2001. gadā vasaras sezonā, kā arī viena izvēlēta diennakts ziemas sezonā, kurā abās stacijās novērots maksimālais nokrišņu daudzums. Grafikos parādīta šo dienu relatīvā gaisa mitruma un temperatūras gaita atsevišķos mērījumu laikos.
Redzams, ka ziemas periodā, abās stacijās maksimālais relatīvais mitrums novērots 15. decembrī, pie tam, Alūksnē relatīvais mitrums visu diennakti ir bijis maksimālais iespējamais (100%), bet Saldū, tas dienas vidū ir samazinājies (96% un 97%). Šāda relatīvā mitruma vērtības varētu būt izskaidrojamas ar teritorijai pārplūstošo ciklonu silto fronti. Salīdzinot temperatūras novērojumus, redzams, ka Saldū, līdz ar dienas iestāšanos ( plkst. 00.00) visā dienas gaitā, temperatūra pakāpeniski samazinās, bet plkst.18.00 pieaug, Alūksnē novērojama līdzīga gaita, taču temperatūra atsevišķos diennakts laikos ir bijusi arī nemainīga (1,5 °C plkst. 3.00; 6.00 un 0,1 °C plkst. 18.00; 21.00), un laikā no plkst. 9.00 līdz 12.00 redzams straujš temperatūras kritums, bet pēc tam atkal kāpums. Šajā diennaktī sasniegtā gaisa temperatūra Saldū ir bijusi augstāka 3,1 °C, ko nosaka jūras tuvums, (plkst. 00.00), bet zemākā abās stacijās vienāda 0,1 °C (18.00).
Vasaras periodā, Alūksnē maksimālais relatīvais mitrums novērots 11. jūlijā, bet Saldū 24. jūlijā. Šajās dienās novērots arī vidējais augstākais relatīvais mitrums visā diennaktī. Redzams, ka Alūksnē relatīvais mitrums visu diennakti pieturējies tuvu maksimālajam, nedaudz mazāks tas bijis no plkst. 9.00 līdz 21.00. Saldū augstākais relatīvais mitrums novērots dienas sākumā un rīta pusē (no 00.00 līdz 6.00) un vakarā (21.00), bet visas dienas gaitā maksimālais (100%) tā arī nav sasniegts (3.00 un 6.00 – 99%). Tas nozīmē, ka šajās teritorijās (Alūksnē visu dienu, Saldū izņemot pusdienlaiku, kad relatīvais mitrums zems) ir lijis lietus un to varētu izskaidrot ar lielu mitro gaisa masu uzvirzīšanos un iespējams tas varētu būt saistīts ar ilgstošu silto fronti. Dienas vidū, relatīvais mitrums strauji krities (plkst. 12.00 pat uz pusi). Šajā laikā arī novērota augstākā diennaktī sasniegtā temperatūra 25 °C. Grafikā labi redzams, ka Alūksnē visu dienu temperatūra bijusi diezgan patstāvīga un īpaši nav ne pazeminājusies, ne paaugstinājusies ( no 13,6 °C līdz 14,3 °C), arī relatīvajam mitrumam ir patstāvīgs raksturs. Saldū, laikā, kad relatīvais mitrums ir visaugstākais, ir novērotas daudz zemākas temperatūras ( 15,8 °C – 17,5 °C), taču, relatīvajam mitrumam samazinoties, temperatūra strauji paaugstinājusies ( pat līdz 25 °C). Tas tādēļ, ka temperatūrai ceļoties, piesātinātu tvaiku spiediens pieaug ātrāk nekā tvaika pieplūdums no Zemes virsas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1328048
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация