Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:628891
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Līdz ar klimata pārmaiņām, vides jautājumi, tajā skaitā gaisa piesārņojums, kļūst arvien aktuālāka tēma. Gaisa kvalitāte Latvijā salīdzinoši ar pārējām pasaules valstīm ir diezgan laba, tomēr Rīgā vairākas reizes gaisa kvalitāte ir pārsniegusi pieļaujamo normu. Piesārņojošo vielu emisijas no stacionāriem avotiem, piemēram, rūpniecības uzņēmumiem, siltumenerģijas ražotnēm un citiem infrastruktūras objektiem, būtiski ietekmē gan atmosfēras sastāvu, gan vietējo gaisa kvalitāti, radot nopietnas sekas gan dabai, gan cilvēku labklājībai. Statistika par gaisa kvalitātes piesārņojošajām vielām ietver cieto daļiņu, sēra dioksīda, slāpekļa oksīda, tvana gāžu un citu kaitīgo vielu koncentrāciju gaisā. Šajā darbā es izmantošu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datus.
Ir svarīgi saprast, kāda būs gaisa kvalitāte nākotnē, ja cilvēki nemainīs attieksmi pret vides problēmām. Uzskatu, ka prognozējot nākotnes situāciju gaisa piesārņojumam varēs veikt klimata pārmaiņu ietekmes novērtēšanu, kā arī, pielāgošanas pasākumu izveidi. Tādēļ mana darba mērķis ir uzzināt, vai ir iespējams prognozēt gaisa piesārņojošo vielu emisiju masu nākotnē Latvijā, izmantojot un analizējot datus no iepriekšējiem gadiem.
Lai es varētu sasniegt savu izvirzīto mērķi, esmu apkopojusi tabulā gaisu piesārņojošo vielu emisijas masu tūkst. tonnu. (1. tabula)

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация