Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:263593
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valsts statusa maiņa un pilsoniskā apziņa. Ir ļoti svarīgi zināt vai pilsonības statuss ir nozīmīgs faktors, kas diferencē Latvijas iedzīvotāju attieksmes un uzskatus. Tas savukārt veicina vēl viena jautājuma izveidi: vai pastāv konflikts starp pilsoņiem un nepilsoņiem. Ir izstrādāti vairāki secinājumi, un tie ir sekojošie: Pēdējo gadu laikā ir notikuši vairākas pārmaiņas nelatviešu politiskajā orientācijā. Piemēram, 1990. gadā tikai 40% nelatviešu vēlējās iegūt Latvijas pilsonību, savukārt jau 1994. gadā aptuveni 75% krievu un 70% citām tautām piederīgo ir gatavojušies vai vēl gatavosies iegūt pilsonību. Jāpiemin, ka stipri audzi ir arī to nelatviešu skaits, kas vēlas Latviju redzēt kā suverēnu valsti, kā arī lielākā daļa nelatviešu uzskata, ka tieši Latvija ir viņu tēvzeme. Ir mazinājies arī to nelatviešu skaits, kas vēlas doties projām no Latvijas uz sev tuvāku valsti. Arī nelatviešu piederības izjūta Latvijai ir manāmi augusi un valstiskās identitātes izjūta ir palielinājusies. Un šos jau iepriekšminētos faktus sekmē nelatviešu šāds nelatviešu viedoklis: Ekonomiskā un politiskā sistēma Latvijā nākotnē attīstīsies sekmīgāk nekā Krievijā. Tomēr jāpiemin, ka nepilsoņiem ir diezgan vāja uzticība Latvijas valstiskajai suverenitātei.
Pastāv atšķirības arī nepilsoņu vidū, un tās ir sekojošās: Ir atšķirīga kopības izjūta. Piemēram, kopības izjūta ir vairāk izteikta tiem nepilsoņiem, kas vēlas iegūt pilsonību, savukārt maz izteikta tā ir nepilsoņiem, kas nenodarbina savus prātus ar Latvijas pilsonības pieņemšanu.
Starp pilsoņiem un nepilsoņiem pastāv atšķirība arī attieksmē par pagātnes politiskajiem režīmiem, respektīvi, par padomju laikiem. Latviešiem ir negatīva attieksme pret Padomju Savienību, savukārt tajā pašā laikā nepilsoņiem ir daudz pozitīvāka attieksme. Atšķirīgi uzskati ir starp jauno un veco paaudzi, starp izglītotākiem cilvēkiem un mazāk izglītotākiem. Jāsecina, ka latviešu un nelatviešus šķir viedoklis par pagātni, taču vieno doma par nākotni. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1164916
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация