Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:364345
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Runas un valodas traucējumus gan bērniem, gan pieaugušajiem koriģē logopēdijas speciālists – logopēds.
Šis darbs ir veicams dažādās iestādēs: pirmsskolas izglītības iestādēs, skolās, kur ir logopēdiskie punkti, kurus apmeklē bērni un pusaudži ar dažādiem runas traucējumiem. Darbojas arī specializētās pirmsskolas izglītības iestādes, ir valodas jeb logopēdiskā skola, ir arī logopēdiskās grupas atsevišķās pirmsskolas izglītības iestādēs.
Pirmsskolas iestādēs un skolās logopēds iekļaujas pedagoģiskajā procesā un organizē individuālās un grupu nodarbības, veicot korekcijas darbu dažādu runas traucējumu novēršanā.
Poliklīnikās, slimnīcās, rehabilitācijas centros logopēdam nākas saskarties ar smagiem runas un valodas attīstības traucējumiem, kur nepieciešama kompleksa pieeja un sadarbība ar neirologu, psihoneirologu, audiologu, fizioterapeitu u. c. speciālistiem, lai veiktu iespējamo korekcijas darbu un iesaistītu kompensācijas mehānismus.
Pirms korekcijas darba uzsākšanas nepieciešama bērna rūpīga izpēte, lai precīzi noteiktu runas traucējumu, un tā radītās grūtības. Atkarībā no bērna vecuma mainās izpētē izmantojamās metodes un to grūtuma pakāpe, bet vairāki struktūrelementi ir kopīgi. Kontakts jānodibina ar jebkura vecuma bērnu, kam ir runas un valodas attīstības traucējumi, tāpat jāpārbauda arī skaņu izruna, fonemātiskā uztvere, vārdu krājums, valodas gramatiskās jomas attīstības līmenis un jāuzzina anamnēzes dati no bērna vecākiem.Ja bērns ir skolas vecumā, tad nepieciešama arī rakstīšanas un lasīšanas iemaņu attīstības līmeņu pārbaude.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация