Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:733691
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Doma par to, ka stīgu instrumenta skaņu var veidot, nevis strinkšķinot stīgas, bet velkot tām pāri lociņu, Eiropā ienāca no Tuvajiem Austrumiem. Arābiem bija lociņu instruments rebabs (rebab), kurš nokļuva Eiropā apmēram 10. vai 11. gs.
Renesanses laikmetā instrumenti sāka dalīties grupās, kuras mēs pazīstam šodien. Stīgu lociņinstrumenti bija galvenokārt vijoles un violas. Kaut gan šie vārdi ir ļoti līdzīgi, paši instrumenti bija pavisam atšķirīgi. Vijoli, tāpat kā rebeku, turēja ar korpusu zem zoda, vēršot grifu projām no spēlētāja. Turpretī violu, lai cik maza tā būtu, turēja lejup vērstu, ar grifu augšpusē, kā mēdz turēt čellu. Viola ir veidojusies no ģitāras (senā spāniešu vihuela) 15. gs., tāpat kā ģitārai, tai bija sešas stīgas un ladi (ap grifu aptītas stiegras), kas noteica katras skaņas vietu. Vijolei turpretī bija četras stīgas un ladu nebija.


Kaut gan ģitāra tagad ir pilnīgi internacionalizējusies, tā nekad nav zaudējusi savas spāņu izcelsmes iezīmes. Apmēram līdz 1600. g. tās sāncense bija aristokrātiskā vihuela, kurai viens no izcilākajiem 16. gs. spāņu komponistiem Laiss Milans sacerēja daudz lieliskas mūzikas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация