Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:100775
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anamnēze.
Darbā minēto personu vārdi ir mainīti, lai saglabātu konfedincionalitāti.
Māte – Anete, tēvs – Igors, apprecējušies 1990.gadā, tad arī piedzimis pirmais bērns – Mareks, par kuru lielākoties ies runa šajā darbā, jo par šo ģimeni uzzināju no Bērnu patversmes darbiniekiem, un viņi ģimenē bija “ienākuši” tieši caur Mareku.
Mātei vecāku vara pārtraukta 2006. gada augustā (lietoja alkoholu, nerūpējas par bērniem). Ar Mareka tēvu tad viņa kopā vairs nav dzīvojusi, faktiski 2003.gadā ģimene izira. Arī Mareka tēvam vecāku vara atņemta, jo neinteresējās par dēlu, tiesā piedalīties atteicās.
Par Mareka (1990.g.), Marisa (1996.g.) un Kristīnes (1997.g.) aizbildni iecēla viņu vecmāmiņu Anastasiju. Ar laiku Bāriņtiesā sāka ienākt ziņojumi no vecmāmiņas Anastasijas, ka zēni vairs nav valdāmi, klaiņo, zog viņai naudu un mantas, ved mājās kompānijas; līdz ar to vecmāmiņa lūdza atcelt aizbildniecību. Uz veselības problēmu pamata 2007.g. augustā aizbildniecību pār abiem zēniem atcēla. Kristīne palika pie vecmāmiņas, Mariss – Bērnu namā. Par Mareku pēc pārrunām ar bāriņtiesu rūpes uzņēmās tēvs Igors, kam 2007.g. augustā atjaunotas aprūpes tiesības par Mareku. Par māti ziņu nav.
Par cik tēvs dzīvo vienistabas dzīvoklī un viņam ir ģimene (sieva un bērns), tad Marekam nācies decembrī no turienes aiziet, jo tēva sieva negribēja, ka viņš tur dzīvo. Iekārtojies darbā zivju parstrādes cehā Nīcā un noīrējis dzīvokli Liepājā, bet tur ļoti maz maksājuši, tāpēc par dzīvokli samaksāt vairs nespēj. Tēvs pie sevis viņu neņemot, tāpēc nācis uz Bērnu patversmi. Tā Mareks pilnu 17 gadu vecumā iestājās bērnu patversmē, pieprasa, lai viņa tēvam atņemt aprūpes tiesības, vēlas, lai viņu ievieto Bērnu namā, ģimenē atgriezties nevēlas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация