Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:263894
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Radio vēsture    4
  Radio attīstība, monopoltiesības    5
  Radio un žurnālistika Otrā pasaules kara laikā    7
  Radio pēc Otrā pasaules kara    7
  Radio statusa maiņa    8
  Pirmās translācijas dažādās valstīs    9
  Radio globalizācija    9
  Radiostacijas ASV    10
  Radio attīstība Latvijā    10
  Nobeigums    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Bezvadu informācijas pārraide ar radioviļņu palīdzību ir bijis milzonīgs solis cilvēces vēsturē. Tas ir pavēris ceļu ļoti daudzu tehnoloģiju attīstībai, bez kurām savu dzīvi mūsdienā nevaram pat iedomāties. Radio attīstība daudzās pasaules valstīs ir norisinājusies līdzīgi, lielākā atšķirība ir gadskaitļi, kuros ir parādījusies radiostaciju darbība. Radio pārņemšana monopola varā ir vēl viens posms, kuram ir bijis jāiziet cauri daudzām valstīm.
Tāpat kā Latvijā, arī citviet Eiropā un pasaulē karadarbība ir ļoti skārusi un ietekmējusi radio raidstaciju darbību - programmas tikušas krasi izmainītas, darbinieki atlasīti pēc konkrētiem kritērijiem, lai valdībām patiktu, nopostītas daudzas raidstacijas un pat iznīcināta to iespējamā atjaunošanās. Arī karam beidzoties, radio vairs nebija tāds kā iepriekš - programmu ilgums palielinājās, mainījās to programmas, radio sāka specializēties konkrētās jomās. Radio statusa maiņa no izklaidējoša un informatīvu deva iespēju cilvēkiem iegūt informāciju, ko citādi varbūt viņi pat nespētu iegūt.
Radio globalizācija ir devusi iespēju dziesmu izpildītājiem iegūt saikni ar saviem klausītājiem, jo reti kurš klausītājs pirks mūzikas ierakstu bez iepriekšējas noklausīšanās.
Arī Latvijā radio attīstībai ir sava akmenī iekalta vēsture, un pat mūsdienās nereti varam dzirdēt cilvēkus, kas kavējas atmiņās par radiostacijas okupāciju un nopostīšanu. Šim posmam Latvijai ir bijis jāiziet cauri, tāpat kā citur Eiropā.
Mūsdienās pasaulē ir vairāk kā 33 000 radiostaciju, vairāk kā 2 miljoni radioaparātu, kuri ir darbotiesspējīgi. Secinot izriet, ka uz katriem 3 cilvēkiem ir 1 radioaparāts. Tas nozīmē, ka radio ir izturējis laika pārbaudi, neskatoties uz to, ka arī tam, tāpat kā rakstībai un citiem jaunajiem izgudrojumiem, paredzēja izzušanu, ienākot jauniem izgudrojumiem. Radio ir populārs un plaši izmantots vēl šobaltdien, un ir paredzams, ka tā izmantojums tik ātri nenodzisīs.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация